Uudistuvan stadionin peruskivi muurattiin tänään – Suomen Rahapaja lahjoitti juhlarahan peruskiven muuraukseen

Suomen Rahapaja lahjoitti Stadion-säätiölle hopeisen Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlarahan muurattavaksi perinteen mukaisesti peruskiven sisään muistuttamaan peruskivenmuurauksesta juhlavuonna 2017.

Uudistettu Olympiastadion on monitoimiareena, jonne rakentuu 19 290 bruttoneliötä uusia tiloja. Lisäksi katsomot, kenttäalue ja juoksuradat uudistetaan. Hankkeen kokonaislaajuus on kenttäalue ja katsomot mukaan lukien 90 000 neliötä.

Kolikoiden muuraaminen peruskiven sisään on vanha peruskivenmuurausseremoniaan liittyvä perinne. ”Yleisimmin käytetään ainoastaan muurausvuoden käyttökolikoita, mutta Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi oli hienoa sijoittaa myös hopeinen juhlaraha lieriöön”, tilaisuudessa paikalla ollut Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Jonne Hankimaa kertoo.

Tulevaisuudessa Olympiastadionilla arvioidaan vierailevan vuosittain noin miljoona kävijää. Uudistetun Olympiastadionin ovet avautuvat vuonna 2019.

Lisätietoja:

Auli Mikkonen
digitaalisen markkinoinnin ja yritysvastuun asiantuntija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900
auli.mikkonen@mint.fi

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi