Suomen Rahapaja keskittyy kolikoiden valmistamiseen ja myyntiin

Suomen Rahapaja vahvistaa asemaansa yhtenä johtavista kolikoiden valmistajista sekä niihin liittyvien konsultointipalveluiden tarjoajana. Toteuttaakseen strategiaansa yhtiö myy aihiotehtaansa ja keskittyy kolikkoliiketoimintaansa.

Suomen Rahapaja Oy (Mint of Finland Ltd.) on myynyt osakekaupassa Saksan aihiotehtaan Mint of Finland GmbH:n osakkeet Freiberger EuroMetall GmbH:lle. Osakekauppaan kuuluvat Saksan Halsbrücken aihiotehdas ja Mint of Finland GmbH:n osuus espanjalaisesta aihiovalmistaja Compañía Europea de Cospeles S.A. (CECO S.A.):sta. Kauppa on astunut voimaan 31.12.2023. Jatkossa Suomen Rahapaja ei valmista käyttöraha-aihioita.

Tällä strategisella muutoksella Suomen Rahapaja hakee joustavuutta, kannattavuutta ja kilpailukykyä. Yrityksen rakenteesta tulee selkeämpi ja toiminta keskitetään Vantaalle. Yhtiö keskittyy rahapajatoimintaan, kolikoiden valmistukseen ja myyntiin, sekä niihin liittyviin palveluihin.

Tulevaisuudessa Suomen Rahapaja kilpailuttaa kolikoiden valmistamiseen tarvittavat aihiot ja jatkaa yhteistyötä aihiotehtaiden uuden omistajan kanssa. Käynnissä olevat ja tarjotut aihioprojektit toimitetaan sopimusten mukaisesti.

Suomen Rahapaja uskoo, että kilpailu aihio- ja kolikkomarkkinoilla jatkuu, ja että käteinen on jatkossakin käytännöllinen ja turvallinen maksutapa, vaikka maksujärjestelmät digitalisoituvat.

 

Suomen Rahapaja Oy on kolikoiden valmistus- ja konsultointipalveluiden toimittaja. Yhtiön asiakkaita ovat pääasiassa eri maiden keskuspankit ja valtiovarainministeriöt. Suomen Rahapaja on yksi maailman johtavista kolikoiden viejistä ja sen kohdemarkkinat ovat Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

Freiberger EuroMetall GmbH on johtava yksityinen kolikkoaihioiden valmistaja keskellä Eurooppaa, joka on erikoistunut käyttöraha-aihioiden valmistukseen ja toimittamiseen valtiollisille ja yksityisille rahapajoille ympäri maailmaa.

 

Lisätietoja: info@mint.fi