Spesifikaatio- ja materiaalianalyysi

Kolikkotoimittajien vertailuun ja kilpailuttamiseen

Täsmällinen ja selkeä spesifikaatio eli kolikon tekninen määrittely asiakirjoissa auttaa keskuspankkia vertailemaan ja kilpailuttamaan kolikoiden toimittajia. Suomen Rahapaja analysoi kierrossa olevia käyttörahoja ja auttaa ymmärtämään eri vuosien kolikoiden ja siten koko kolikkokannan ominaisuuksia. Saat tietoa erilaisista valmistustekniikoista ja materiaaleista ja siitä, kuinka ne vaikuttavat kolikon valmistuskustannuksiin, elinkaareen ja käsittelyyn. Hyvän teknisen määrittelyn tuloksena saadaan toimivia tapoja hallita kolikoiden laatua ja yhdenmukaisuutta. Myös kokonaan uuden kolikkospesifikaation luominen on mahdollista. Palvelun sisältö räätälöidään asiakaskohtaisesti.

Tutustu Spesifikaatio- ja materiaalianalyysi -palveluun

Spesifikaatio- ja materiaalianalyysi

Spesifikaatio- ja materiaalianalyysissä kartoitetaan nykyisen kolikkoperheen jokaisen kolikon ja/tai kolikkoaihion teknisen määrittelyn mukaiset materiaalit ja niihin liittyvät valmistusteknologiat. Lisäksi analysoimme kierrosta kerättyjä kolikoita ymmärtääksemme paremmin kolikkokannan yhdenmukaisuutta ja elinkaarta. Lisäksi teemme analyysin kolikkospesifikaation sekaantumisriskistä naapurimaiden kolikoiden kanssa sekä D-metrics-analyysin tukemaan spesifikaatio- ja materiaalianalyysiä.

Lisäpalvelut

Spesifikaatio- ja materiaalianalyysin lisäksi voimme tehdä ehdotuksen uudesta teknisestä määrittelystä kolikolle tai kokonaiselle kolikkoperheelle. Voimme myös tehdä kehitysehdotuksia olemassaolevaan tekniseen määrittelyyn sekä auttaa luomaan toimivat laatukriteerit kolikoille ja/tai aihioille.

Spesifikaatio- ja materiaalianalyysin palvelupaketti voi sisältää esimerkiksi seuraavat vaiheet:
  • Kolikon teknisen määrittelyn tutkimus
  • Kierrosta kerättyjen kolikoiden analysointi
  • D-metrics-analyysi
  • Kolikoiden sekaantumisriskianalyysi
  • Ehdotus kolikkospesifikaation parantamisesta
  • Ehdotus uudesta kolikkospesifikaatiosta
  • Koulutus
  • Raportti

Kysy lisää

Micael Heino

Account Director

+358 40 631 3150

Sirpa Kuusirati

Myyntijohtaja

+358 40 553 1859

Annukka Erkheikki

Account Director

+358 400 442 602