Suomen Rahapaja on allekirjoittanut uuden sopimuksen Guatemalan keskuspankin kanssa 1 quetzal käyttörahojen valmistuksesta ja toimituksesta

Guatemalan keskuspankki – Banco de Guatemala ja Suomen Rahapaja ovat allekirjoittaneet uuden sopimuksen 400 miljoonan kappaleen 1 quetzal -kolikon valmistuksesta ja toimittamisesta. Kolikoita toimitetaan vuosien 2023-2025 aikana.

Suomen Rahapaja on ensimmäisen kerran toimittanut käyttörahoja Banco de Guatemalaan vuonna 2018 ja yhtiöllä on ollut kunnia toimia luotettuna toimittajana useita kertoja sen jälkeen. Sopimus on merkittävä ja tähän astisista suurin Suomen Rahapaja, toimitukset ajoittuvat kolmelle vuodelle.

”Olen iloinen, että Suomen Rahapaja saa toimia jälleen Banco de Guatemalan toimittajana. Meille on tärkeää tarjota ammattitaitoista palvelua ja korkeaa laatua, ja on ilo tehdä yhteistyötä asiakkaan kanssa, joka arvostaa näitä samoja arvoja. Suomen Rahapaja kiittää Banco de Guatemalaa tästä mahdollisuudesta rakentaa hedelmällistä kumppanuutta tämän pitkäaikaisen sopimuksen puitteissa.” sanoo Jonne Hankimaa, Suomen Rahapajan toimitusjohtaja.

Banco de Guatemala (BANGUAT) on Guatemalan tasavallan keskuspankki. Se on itsenäinen valtion yksikkö, joka toimii kansallisen rahoitusjärjestelmän (mukaan lukien kansallinen pankkijärjestelmä) muodostavien rahoituslaitosten varojen keskittämisestä vastaavana yksikkönä. Se vastaa myös Quetzal-nimisen kansallisen valuutan liikkeellelaskusta ja edistää sekä ylläpitää kansantalouden kehitystä.

Suomen Rahapaja on kolikoiden valmistus-, elinkaari- ja konsultointipalveluiden toimittaja. Yhtiön asiakkaita ovat pääasiassa eri maiden keskuspankit, valtiovarainministeriöt ja rahapajat. Suomen Rahapaja on yksi maailman johtavista kolikoiden viejistä ja sen kohdemarkkinat ovat Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Yhtiön omistaa Suomen valtio.