Suomen Rahapaja - Suomen Rahapaja

.

Vastuullinen ja luotettava kolikoiden globaali toimittaja

YRITYKSENÄ

Suomen Rahapaja - Syntyjään suomalainen, luonteeltaan pohjoismainen, toiminnaltaan kansainvälinen

Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä, jonka kohdemarkkina-alueet ovat Eurooppa, Aasia, Afrikka ja Latinalainen Amerikka. Käyttöraha- ja aihioasiakkaita ovat eri maiden keskuspankit, valtiovarainministeriöt sekä rahapajat. Juhlarahoja ostavat niin yksityis- kuin jälleenmyyjäasiakkaatkin. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

Tutustu Suomen Rahapajan hallinnointiin
Yhtiön tarina

Matkamme metallirahateollisuuden kärkeen

Suomen Rahapajan tuotanto sai alkunsa, kun ensimmäiset hopeamarkat lyötiin 15.10.1864. Nyt yli 150 vuotta myöhemmin yhtiö on maailman johtavia käyttörahojen viejiä, jonka valmistamia kolikoita käytetään neljällä mantereella. Kuva on Katajanokalta osoitteesta Rahapajankatu, jossa Suomen Rahapaja sijaitsi vuoteen 1988.
Lue lisää

Töissä Suomen Rahapajalla

Suomen Rahapaja työpaikkana

Suomen Rahapajan arvoja ovat kunnioitus, ammattiylpeys, luotettavuus ja yhteistyö. Nämä näkyvät myös työntekijöillemme.  Rakennamme tietoisesti hyvää työilmapiiriä. Olemme sitoutuneet vastuullisuuteen, työntekijöidemme tukemiseen ja kehittämiseen sekä työturvallisuuden varmistamiseen.

Lue lisää Suomen Rahapajasta työpaikkana