Uusi kansainvälinen teknologiastartup syntyi Suomen Rahapajasta

Tuoreessa Coiniverse Oy:ssä ei ole koettu yleisessä keskustelussa ollutta rahoitusmarkkinoiden hidastumista ja yhtiö lähtee sijoituskierrokselle luottavaisesti tavoittelemaan kansainvälisiä sijoituksia.

Helsinki, Suomi – Suomen valtion omistama Suomen Rahapaja ja joukko yksityishenkilöitä on perustanut spin-off-yrityksen Coiniverse-kolikonkeräilyapplikaation ympärille. Coiniverse-sovellusta on aiemmin kehittänyt Suomen Rahapaja. Uuden Coiniverse Oy:n enemmistöomistus on perustajajäsenillä Suomen Rahapajan jatkaessa mukana toiminnassa pienosakkaana ja strategisena kumppanina. Coiniverse-mobiiliapplikaatio palvelee kansainvälistä kolikonkeräilymarkkinaa tuomalla yhteen rahapajat ja keräilijät ympäri maailmaa.

Uuden startupin tiimi koostuu kokeneista kansainvälisistä toimijoista, jotka tuovat osaamista sekä kaupallisesta kehittämisestä, teknologiasta että itse toimialalta. Jokainen uuden yrityksen perustajista on aiemmin toiminut Coiniversen parissa joko Suomen Rahapajan tai ulkoisen kumppanin palveluksessa. Yhtiön perustajista 40% on naisia, mikä on korkea prosenttiosuus teknologia-alalle, jossa naisasiantuntijoiden määrä liikkuu yleensä 20-30% välillä, puhumattakaan johto- tai omistajatason rooleista. Tiimin ikähaitari on 34-50 vuotta.

Mobiiliapplikaatiolla on rekisteröityneitä keräilijöitä jo yli 100 000 ja määrä kasvaa jatkuvasti. Kansallisia sekä yksityisiä rahapajoja Coiniversen asiakkaina on Italiasta, Saksasta, Suomesta, Espanjasta, Etelä-Afrikasta, Sveitsistä, Ranskasta ja Liettuasta. Coiniversen pääasialliset markkinat tällä hetkellä ovat Eurooppa ja USA. Muihin markkinoihin laajentuminen on jo käynnissä.

“Suomen Rahapaja haluaa tukea Coiniversen kasvua ja laajentumista. Itsenäisenä yhtiönä Coiniversella on erinomaiset mahdollisuudet nopeaan kehitykseen ja yhteistyöhön erilaisten kumppanien kanssa. Uuden Coiniverse Oy:n perustajajäsenillä on juuri oikeanlaista asiantuntemusta ja innostusta viedä Coiniverse seuraavalle tasolle ja tehdä siitä kolikkokeräilyn johtava digitaalinen ratkaisu. Suomen Rahapaja on edelleen aktiivisesti mukana tukemassa uutta yhtiötä ja tiimiä.”,toteaa muutoksesta Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Jonne Hankimaa.

“Tähänastinen kokemus on näyttänyt, että käyttäjät ovat odottaneet tällaista palvelua ja sillä vahva mahdollisuus kasvaa isoksi globaaliksi toimijaksi niche-markkinassa. Coiniversen tavoitteena on edelleen kasvattaa harrastajamäärää tuomalla myös nuorempia keräilijöitä harrastuksen pariin. Maailman rahapajoille voimien yhdistäminen yhden alustan taakse on osoittautunut tuottavaksi. Rahapajat tavoittavat keräilijät aiempaa helpommin ja voivat tarjota heille loistavan asiakaskokemuksen. Coiniverse on erinomainen esimerkki siitä, miten varsin perinteinen teollisuudenala ja harrastus voi digitalisaation myötä saada aivan uusia mahdollisuuksia”, kommentoi Coiniverse Oy:n toimitusjohtaja, entinen Suomen Rahapajan digitalisaatiojohtaja Mikko Sievänen uutta alkua.

Kolikonkeräilijöiden markkina on kansainvälisesti merkittävä niche:

  • kolikonkeräilijöitä on yli 300 miljoonaa, joista merkittävä osa Euroopassa ja USA:ssa
  • rahapajoja on 70 kansallista ja 40 yksityistä maailmanlaajuisesti
  • primäärimarkkina on arvoltaan 2,3 miljardia USD ja sekundäärimarkkina on arvoltaan 9,2 miljardia USD

Lisätietoja antaa Mikko Sievänen, toimitusjohtaja, Coiniverse Oy, mikko@coiniverse.app, +358 50 388 3093.

 

####

Press Kit: https://coiniverse.notion.site/Press-Kit-2a1798c6bf3a42a2af5b8e31ebece5b6

 

Suomen Rahapaja Oy: Suomen Rahapaja on kolikoiden valmistus-, elinkaari- ja konsultointipalveluiden toimittaja. Yhtiön asiakkaita ovat pääasiassa eri maiden keskuspankit, valtiovarainministeriöt ja rahapajat. Suomen Rahapaja on yksi maailman johtavista kolikoiden viejistä, ja sen kohdemarkkinat ovat Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

Coiniverse Oy: Coiniverse on mobiilisovellus ja alusta kolikoiden keräilijöille ja rahapajoille ympäri maailmaa. Käyttäjät voivat hallinnoida, löytää ja laajentaa kokoelmiaan samalla kun he ovat yhteydessä muihin harrastajiin. Rahapajat voivat esitellä kolikoitaan maailmanlaajuiselle yhteisölle. Coiniverse on yhteinen paikka kaikelle kolikoihin liittyvälle, ja se on saavutettavissa niin aloittelijoille kuin kokeneillekin keräilijöille.