.

Palvelut keräilijöille

Tutustu Suomen Rahapajan verkkosivuilla suomalaisiin juhla- ja erikoisrahoihin ja liity postituslistallemme saadaksesi tietoa uudesta kolikoiden keräilijäsovelluksesta. Suomen Rahapajalla ei ole myynnissä suomalaisia kolikoita. Suomen valtiovarainministeriö on tehnyt sopimuksen Nordic Monetan kanssa suomalaisten juhlarahojen valmistamisesta ja myynnistä, sekä suomalaisten rahasarjojen ja kahden euron erikoisrahojen myynnistä.

LIITY ODOTUSLISTALLE

Uusi sovellus suunnitteilla kolikoiden keräilijöille

Suomen Rahapaja aikoo tarjota uusia digitaalisia palveluja kolikoiden keräilijöille ympäri maailmaa. Kysyimme maailmanlaajuisesti ja tunnistimme halutuimmat ominaisuudet kolikoiden keräilijäsovellukselle. Jos haluat olla yksi ensimmäisten joukossa ja saada uutisia sovelluksen kehityksestä, liity postituslistallemme. Palvelua kehitetään tällä hetkellä englanniksi.

Liity odotuslistalle
Vuonna 1951 lyödään Helsingin vuoden 1952 olympialaisia varten juhlaraha, joka on maailman ensimmäinen olympiaraha.

Selaa suomalaisia juhlarahoja

Juhlaraha on tarina Suomesta

Juhlarahoja voidaan lyödä esimerkiksi tapahtumien ja merkittävien henkilöiden tai ilmiöiden kunniaksi. Juhlarahoille määritellään aina myös enimmäislyöntimäärä. Suomalaiset juhlarahat valmistetaan valtionvarainministeriön asetuksella, joka vahvistaa rahan nimellisarvon. Juhlarahat ovat pienoisveistoksia, joiden suunnittelussa on tehty yhteistyötä eturivin taiteilijoiden kanssa.Joistakin rahoista tulee ajan myötä todellisia keräilyharvinaisuuksia. Suomen Rahapajan juhlarahatoiminnan aloitti vuonna 1951 lyöty Olympiaraha, joka kunnioitti Helsingin olympialaisia. 

Siirry juhlarahalistaukseen

Suomalaiset 2 € -erikoisrahat

Löytyykö kukkarostasi erikoisraha?

Suomen Rahapaja lyö kahden euron erikoisrahoja. Näitä Euroopan suosituimpia keräilyrahoja voi löytyä myös sinun kukkarostasi! Kukin euroalueen maa voi laskea liikkeeseen kaksi erikoisrahaa vuodessa. Erikoisrahoilla on samat tekniset ominaisuudet ja sama yhteinen puoli kuin tavanomaisilla 2 euron kolikoilla, mutta kansallisella puolella on erityinen kuva-aihe, jolla juhlistetaan yleensä historiallisten tapahtumien vuosipäiviä tai historiallisesti merkittäviä uudempia tapahtumia. Tutustu Suomen Rahapajan valmistamiin suomalaisiin kahden euron erikoisrahoihin listauksessa.

Siirry 2 € -erikoisrahat -listaukseen

TARINOITA JUHLARAHOISTA

Juhlaraha on tarina Suomesta

Juhlarahat lyödään suurten tapahtumen ja merkittävien henkilöiden sekä ilmiöiden kunniaksi. Lue blogistamme, millaisia tarinoita löytyy suomalaisten juhlarahojen takaa.

Lue tarinoita juhlarahoista