Metallirahateollisuuden edelläkävijä vastuullisuudessa

Suomen Rahapajan leijonatähdistö viitoittaa suuntaa. Leijonatähdistön sydämessä on yritysvastuun kantaminen ja päässä arvon tuottaminen omistajalle. Näiden keskinäinen tasapaino on terveen liiketoiminnan ydin. Kultaiset rahat edustavat yhtiön arvoja, jotka ovat kunnioitus, ammatillinen ylpeys, luotettavuus ja yhteistyö. Arvoista nousevat ja samalla sitä tukevat yhtiön vahvuudet: vientiosaaminen, asiakaslähtöisyys, luotettavuus ja edelläkävijyys, joita kehittämällä Suomen Rahapajalla on kirkkaasti säkenöivä perusta tulevaisuuden varalle. Uloimpana tähdistössä hehkuvat strategiset painopistealueet; kannattavuus, pitkäjänteisyys, ketteryys, vastuunkanto ja tarkkuus, jotka auttavat suunnistamaan oikeaan suuntaan.

YRITYSVASTUURAPORTTI

Hyvä kiertämään

Edistämme yritysvastuuta arvoketjussamme ja raportoimme yritysvastuukehityksestä Suomen ja Saksan yhtiöiden osalta. Suomen Rahapajan toimintaan läheisesti liittyvät sidosryhmät odottavat yhtiön raportoivan vastuullisuustyön edistymisestä henkilöstöön, ympäristöön, ihmisoikeuksiin ja reiluun peliin sekä hallintoon liittyen. Konserniin kuuluu lisäksi Espanjan kuninkaallisen rahapajan (Fábrica Nacional de Moneda y Timbre – Real Casa de la Moneda) kanssa yhteisomistuksessa oleva aihiovalmistaja Compañía Europea de Cospeles S.A. (CECO S.A.), joka sitoutunut noudattamaan Suomen Rahapajan eettisiä toimintaperiaatteita allekirjoittamalla liiketoimintakumppanien eettiset ohjeet.

Tutustu vuoden 2020 yritysvastuuraporttiimme

EETTISET TOIMINTAOHJEET

Suomen Rahapajan yritysvastuun kulmakivi

Suomen Rahapaja on hyväksynyt yhteiset periaatteet toiminnalleen Suomessa ja Saksassa. Edellytämme, että jokainen työntekijämme noudattaa eettisiä toimintaohjeitamme jokapäiväisessä työssään. Nämä ohjeet linjaavat normit, jotka määrittävät yhtiön toimintaa muun muassa suhteessa ihmisoikeuksiin, tasa-arvoon, työturvallisuuteen, eturistiriitoihin, toimittajiin ja ympäristöön. Lisäksi yhtiöllä on eettisistä toimintaohjeista johdetut liikekumppaneiden eettiset toimintaohjeet.

Tutustu eettisiin toimintaohjeisiimme

Vuosikertomukset yritysvastuuraportit

Siirry raportteihin