Metallirahateollisuuden edelläkävijä vastuullisuudessa

Suomen Rahapajan leijonatähdistö viitoittaa suuntaa. Leijonatähdistön sydämessä on yritysvastuun kantaminen ja päässä arvon tuottaminen omistajalle. Näiden keskinäinen tasapaino on terveen liiketoiminnan ydin. Kultaiset rahat edustavat yhtiön arvoja, jotka ovat kunnioitus, ammatillinen ylpeys, luotettavuus ja yhteistyö. Arvoista nousevat ja samalla sitä tukevat yhtiön vahvuudet: vientiosaaminen, asiakaslähtöisyys, luotettavuus ja edelläkävijyys, joita kehittämällä Suomen Rahapajalla on kirkkaasti säkenöivä perusta tulevaisuuden varalle. Uloimpana tähdistössä hehkuvat strategiset painopistealueet; kannattavuus, pitkäjänteisyys, ketteryys, vastuunkanto ja tarkkuus, jotka auttavat suunnistamaan oikeaan suuntaan.

YRITYSVASTUURAPORTTI

Hyvä kiertämään

Suomen Rahapaja edistää yritysvastuuta koko arvoketjussaan ja on raportoinut vuoteen 2022 asti yritysvastuukehityksestä Suomen ja Saksan yhtiöiden osalta. Yritysvastuuraportointi kuvailee vastuullisuustyön kehitystä ympäristön, henkilöstön, ihmisoikeuksien ja vastuullisen liiketoiminnan sekä hallinnoinnin ja talouden näkökulmista. Konserniin on kuulunut lisäksi Espanjan kuninkaallisen rahapajan (Fábrica Nacional de Moneda y Timbre – Real Casa de la Moneda) kanssa yhteisomistuksessa oleva aihiovalmistaja Compañía Europea de Cospeles S.A. (CECO S.A.), joka sitoutunut noudattamaan Suomen Rahapajan eettisiä toimintaperiaatteita allekirjoittamalla liiketoimintakumppanien eettiset ohjeet.

Tutustu vuoden 2022 yritysvastuuraporttiimme

EETTISET TOIMINTAOHJEET

Suomen Rahapajan yritysvastuun kulmakivi

Suomen Rahapajan eettiset toimintaohjeet linjaavat eettiset normit, jotka määrittävät yhtiön toimintaa suhteessa ihmisoikeuksiin, tasa-arvoon, työturvallisuuteen, eturistiriitoihin, ympäristöön, yhteistyökumppaneihin ja asiakkaisiin.

Tutustu eettisiin toimintaohjeisiimme

Vuosikertomukset yritysvastuuraportit

Siirry raportteihin