Suomen Rahapaja lahjoitti Suomi 100 -juhlarahat Kansallismuseolle

Suomen Rahapaja on lahjoittanut Kansallismuseon Rahakammioon kappaleet Suomi 100 -juhlarahoista. Kansallismuseo sitoutuu säilyttämään ja hoitamaan juhlavuoden rahakokoelmaa tuleville sukupolville.

Kaikki Suomen Rahapajan lyömät vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. ”On hienoa, että juhlarahoja on suunniteltu juhlavuoden teeman mukaisesti ´Yhdessä´ osallistamalla useisiin suunnitteluihin eri-ikäisiä suomalaisia eri sidosryhmistä”, lahjoitustilaisuudessa mukana ollut Suomi 100 -ohjelman pääsihteeri Pekka Timonen sanoo.

Lahjoitukseen sisältyy kappaleet kaikista Suomi 100 –ohjelmaan kuuluneista juhla- ja erikoisrahoista; tammikuun alussa julkaistu kultainen Itsenäinen Suomi 100 vuotta –juhlaraha sekä hopeiset juhlarahat Itsenäinen Suomi 100 vuotta, Äidit, Kultakausi, Suomalainen tango, Suomalainen luonto ja Suomen itsenäisyys 6.12.1917. Lisäksi lahjoitukseen kuuluu juhlavuonna julkaistut kaksi 2 € erikoisrahaa Itsenäinen Suomi 100 vuotta ja Suomalainen luonto sekä juhlavuoden käyttörahat yksiin kansiin kokovat rahasarjat BU2 ja Proof.

”Juhlarahaperinteen säilyttämisellä ja edistämisellä on myönteisiä vaikutuksia yhteiskunnalliseen kehitykseen. Toivomme, että itsenäisyyden juhlavuoden juhlarahat saavat arvoisensa säilytyksen ja siirtyvät jälkipolvien omistukseen”, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen sanoo.

Kansallismuseon amanuenssi Jani Oravisjärvi on mielissään Suomen Rahapajan lahjoituksesta. ”Lahjoitus on tärkeä osa suomalaisen rahan, rahapajan ja rahanlyönnin historiaa, ja se mahdollistaa näyttelykäytön tulevaisuudessa”, Jani Oravisjärvi kertoo.

Juhlavuoden juhlarahoihin voi tutustua osoitteessa www.suomenrahapaja.fi/suomi100.

 

Lisätietoja:

Auli Mikkonen
digitaalisen markkinoinnin ja yritysvastuun asiantuntija
Suomen Rahapaja
+358 40 660 5900
auli.mikkonen@mint.fi

 

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa kaikki valtiovarainministeriön asetuksella vahvistamat juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi