Suomalainen tango sai juhlarahan

Tänään on julkaistu hopeinen juhlaraha suomalaiselle tangolle. Suomen Rahapaja löi juhlarahan valtiovarainministeriön päätöksestä. Suomalainen tango -juhlaraha kuuluu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaan. Juhlarahasta on lyöty nimellisarvoltaan 10 euron ja 20 euron versiot.

Suomalainen tango -juhlarahan ilme rakentui juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä. Suomalaiset äänestivät suosikkitangoksi ylivoimaisella äänimäärällä Unto Monosen säveltämän Satumaan. Juhlarahan suunnitteli Suomen Rahapajan pääsuunnittelija Erkki Vainio.

”Suomalainen tango -juhlaraha on neljäs juhlavuoden hopearaha. Valtiovarainministeriön päätöksestä lyötävät juhlarahat edustavat niitä asioita, jotka ovat suomalaisille tärkeitä. Syksyllä suunnitellaan julkaistavan vielä yksi juhlavuoden hopearaha, jolla kunnioitetaan suomalaista luontoa”, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen kertoo.

Aikaisemmin tänä vuonna on lyöty Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlaraha, taiteen kulta-aikaa muistava Kultakausi -hopearaha sekä Äidit -juhlaraha.

Nimellisarvoltaan 10 euroa oleva Suomalainen tango -juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja Suomi 100 -teemaa muistavaan juhlaraharasiaan. Rasiassa kerrotaan myös juhlarahan tekniset tiedot.
Hopeisen 10 euron Suomalainen tango -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 10 000 kappaletta, joista 100 kappaletta on numeroitu. Numerointi on rahan arvopuolella ja numeroidut rahat on sekoitettu satunnaisesti lyöntimäärään. Nimellisarvoltaan 20 euroa olevia juhlarahoja on lyöty 5000 kappaletta ja niistä 100 kappaletta on numeroitu ja myydään erikseen.

Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla valmistamilla hopearahoilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

Suomalainen tango -juhlarahoja voi ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja Seinäjoen Tangomarkkinoilta sekä muilta Suomen Rahapajan jälleenmyyjiltä.

Lisätietoja:

Katriina Holm
viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija
Suomen Rahapaja
katriina.holm@mint.fi
0400 211 066

 

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi