Suomalainen luonto -kahden euron erikoisrahojen liikkeeseenlaskua juhlistetaan tänään Vuoden Luontokuva -gaalassa Finlandia-talolla

Puoli miljoonaa Suomi 100 -ohjelmaan kuuluvaa Suomalainen luonto -kahden euron erikoisrahaa on laskettu tänään liikkeeseen. Suomen toinen juhlavuoden kahden euron erikoisraha sai ilmeensä Vuoden Luontokuva -kilpailun Sininen ja valkoinen -erikoissarjan voitta-javalokuvasta. Erikoisrahan julkaisua juhlistetaan Vuoden Luontokuva -gaalassa Finlandia-talolla klo 14 alkaen.
Vuoden Luontokuva -gaalassa palkitaan erikoisrahan suunnittelija, Sininen ja valkoinen -erikoissarjan voittaja Kari Auvinen. Erikoisrahan kansallisella puolella nähdään Auvisen kuvan Harmajan majakkasaaren täysikuu ja oksaltaan maailmaa katsova varis.

Erikoisrahan voi saada rahakierrosta ja sen voi myös ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltä. Vuoden Luontokuva -gaala on ensimmäinen paikka, josta nopeimmat voivat saada erikoisrahan varmasti käteensä, sillä gaalassa myydään rajattu erä proof-laatuisia erikoisrahoja.

Suomalainen luonto -kahden euron erikoisrahoja lyödään 0,5 miljoonaa, josta 11 000 kappaletta valmistetaan viimeisteltynä peilikiiltoiseksi eli proof-laatuisena. Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla lyömillä peilikiiltoisilla Suomalainen luonto -kahden euron erikoisrahoilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

Lue Vuoden Luontokuva -gaalasta lisää täältä.

Lisätietoja:

Katriina Holm
viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija
Suomen Rahapaja
katriina.holm@mint.fi
0400 211 066

 

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi