Presidentti Paasikivelle ja Kekkoselle on tänään julkaistu omat Suomi 100 -juhlarahat

Suomen presidenteille J.K.Paasikivelle ja U.K.Kekkoselle on tänään julkaistu valtiovarainministeriön päätöksestä nimellisarvoltaan viiden euron juhlarahat. Juhlarahat kuuluvat Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaan. Uuden juhlarahan myötä Kekkosesta tuli ensimmäinen suomalainen, jonka kunniaksi on lyöty yhteensä kolme juhlarahaa.

Paasikivi-Kekkosen linjan muistoksi samana päivänä julkaistut juhlarahat kuuluvat Suomen Presidentit -juhlarahasarjaan, jossa kaikki suomalaiset presidentit Ståhlbergistä Kekkoseen saivat omat juhlarahat.

Heinäkuussa sarjassa julkaistiin juhlaraha presidentti Mannerheimille. Juhlarahasarjan on suunnitellut Tero Lounas.

Uuden juhlarahan myötä presidentti Kekkonen saa ensimmäisenä suomalaisena jo kolmannen juhlarahansa. Aikaisemmin Kekkosta on kunnioitettu juhlarahalla vuosina 1975 ja 1981.

J.K.Paasikivi ja U.K.Kekkonen -juhlarahoille on myönnetty Avainlippu merkkinä siitä, että ne ovat kotimaista työtä. Nimellisarvoltaan 5 euroa olevat juhlarahat on lyöty perusmetalleista ja niiden halkaisija on 27,25 millimetriä ja paino 9,8 grammaa. Kumpaakin tänään julkaistua juhlarahaa on lyöty 6 000 kappaletta viimeisteltynä peilikiiltoiseksi (proof) ja 30 000 kappaletta tehdaslaatuisena (unc).

Juhlarahan nimellisarvo, design ja tekniset ominaisuudet vahvistetaan valtiovarainministeriön antamassa asetuksessa.

J.K.Paasikivi ja U.K.Kekkonen -juhlarahoja voi ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

Lisätietoja:

Katriina Holm
viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija
Suomen Rahapaja
katriina.holm@mint.fi
0400 211 066

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi