Juhlavuoden kahden euron erikoisrahat on laskettu tänään liikkeeseen

Pohjoismaisten valtionpäiden vierailupäivänä Suomea juhlistetaan myös kolikolla. Suomi on laskenut tänään liikkeeseen 2,5 miljoonaa Itsenäinen Suomi 100 vuotta -kahden euron erikoisrahaa.

Kaikki vuoden 2017 suomalaiset juhlarahat kuuluvat Suomi 100 -ohjelmaan.

”Erikoisrahat eroavat muista juhlavuoden kolikoista siinä, että ne ovat myös käyttörahoja. Kaupan kassalla kannattaa katsoa tarkasti, mikä kuva kahden euron kolikon toisella puolella on”, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen kertoo.

Erikoisrahan kansallisen puolen on suunnitellut teollinen muotoilija Simon Örnberg, joka suunnitteli myös Itsenäinen Suomi 100 vuotta -kultarahan. Erikoisraha hahmottaa mosaiikkimaisesti Suomen karttakuvan. Örnbergin mukaan taiteellinen toteutus esittää Suomen entistä avoimempana, ympäröivään maailmaan sulautuneena ja verkostoituneena.

Erikoisrahan voi saada rahakierrosta ja sen voi myös ostaa tehdaslaatuisena tai viimeisteltynä peilikiiltoisena versiona Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
Suomen Rahapaja
henna.karjalainen@mint.fi
050 575 9197

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi