Itsenäisyyspäivän kunniaksi lyödään juhlaraha

Satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän 6.12.2017 kunniaksi julkaistaan juhlaraha, jonka tunnuspuolella on ote Suomen itsenäisyysjulistuksen tekstistä suomeksi ja ruotsiksi. Juhlarahan arvopuolella on Heimolan talona tunnettu jugend-rakennus, joka sijaitsi Kluuvikadun päässä (Yliopistonkatu 5) Helsingissä. Juhlaraha kuuluu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaan.

Heimolan talo toimi eduskuntatalona vuosina 1911–1931. Suomen eduskunta kokoontui Heimolan talossa ja hyväksyi siellä Suomen itsenäisyysjulistuksen 6. joulukuuta 1917.

Suomen itsenäisyys 6.12.1917 -juhlarahan lyöntimäärä on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 2017 kappaletta. Juhlaraha lyödään hopeisena ja sen nimellisarvo on 20 euroa. Juhlarahan on suunnitellut muotoilija, arkkitehti Ilkka Suppanen.

Juhlarahan nimellisarvo, design ja tekniset ominaisuudet vahvistetaan valtiovarainministeriön antamassa asetuksessa.

Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla valmistamilla hopearahoilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

Suomen itsenäisyys 6.12.1917 -juhlarahojen ennakkomyynti on käynnissä Suomen Rahapajan verkkokaupassa ja juhlarahoja voi ostaa myös Suomen Rahapajan jälleenmyyjiltä. Yhden juhlarahan myyntihinta verkkokaupassa on 70 euroa. Juhlaraha julkaistaan 27.11.

 

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
Suomen Rahapaja
henna.karjalainen@mint.fi
050 575 9197

 

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa kaikki valtiovarainministeriön asetuksella vahvistamat juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi