Vuonna 2017 julkaistaan kahden euron erikoisrahat satavuotiselle itsenäisyydelle ja suomalaiselle luonnolle

Suomi laskee vuonna 2017 liikkeelle kahden euron erikoisrahan itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi. Suomen Rahapaja on myös ehdottanut valtiovarainministeriölle, että syksyllä 2017 julkaistaan erikoisraha suomalaiselle luonnolle. Erikoisrahat kuuluvat Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan.

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -erikoisrahan lyöntimääräksi on suunniteltu 2,5 miljoonaa kappaletta ja Suomalainen luonto -erikoisrahan lyöntimääräksi 0,5 miljoonaa kappaletta. Lopullisen päätöksen rahojen lyömisestä tekee valtiovarainministeriö. Erikoisrahan saa kierrosta vaihtorahana tai sen voi hankkia Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

Kukin euroja käyttävä maa saa laskea liikkeeseen kaksi kahden euron erikoisrahaa vuodessa. Nämä erikoiskakkoset ovat laillisia maksuvälineitä kaikissa euromaissa. Erikoiskakkosen arvopuoli on samanlainen kuin tavallisessa käyttörahassa, teemakuva on kansallisella puolella.

Suomen Rahapajan verkkosivuilla on listattuna kaikki Suomessa ilmestyneet kahden euron erikoisrahat.

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -erikoisrahan ilme on hyväksytty EU:ssa Suomen ehdotuksesta. Suomalainen luonto -erikoisrahan ilme julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Lataa julkaisuvapaa mediakuva käyttöösi
Mediakuva 1
Kuvat: Suomen Rahapaja.

Lisätietoja:

Katriina Holm
viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija
Suomen Rahapaja
katriina.holm@mint.fi
0400 211 066

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi