Tanskan kruunut lyödään ensimmäistä kertaa Tanskan rajojen ulkopuolella – Tanskan kolikoiden valmistus alkoi Suomen Rahapajalla

Tanskan keskuspankin pääjohtaja Hugo Frey Jensen tuli juhlistamaan valmistuksen aloittamista Vantaalle.

Tanskan keskuspankin pääjohtaja Hugo Frey Jensen tuli juhlistamaan valmistuksen aloittamista Vantaalle. Suomen Rahapaja ja Tanskan keskuspankki solmivat 4-vuotisen raamisopimuksen Tanskan 20 kruunun kolikoiden valmistamisesta ja toimittamisesta viime vuonna. Suomen Rahapaja lyö myös hopeiset juhlarahat hänen majesteettinsa kuningatar Margareeta toisen ja hänen kuninkaallinen korkeutensa prinssi Henrikin 50. hääpäivän kunniaksi.

Suomen Rahapaja -konsernin toimitusjohtaja Jonne Hankimaa iloitsee Tanskan kolikoiden valmistuksen käynnistymisestä: ”Tanskan projekti on ollut meille tarjouskilpailuun osallistumisesta lähtien upea oppimiskokemus. On meille kunnia juhlistaa tuotannon käynnistymistä seremoniallisesti.”

Tanskan keskuspankin pääjohtaja Hugo Frey Jensen on tyytyväinen: ”Suomen Rahapaja valittiin läpinäkyvän kilpailutuksen tuloksena ja olemme luottavaisia siitä, että yhtiö pystyy vastaamaan vaatimuksiimme.”

Suomen Rahapaja voitti viime vuonna Tanskan keskuspankin edistyksellisen tarjouskilpailun, joka kustannustehokkuuden lisäksi varmistaa projektien laatu-, turvallisuus- ja yhteiskuntavastuunäkökulmia.

Suomen Rahapaja -konsernin liikevaihto muodostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: raha-aihiosta, käyttörahoista ja juhlarahoista. Konsernilla on toimintaa kolmessa eri maassa ja se toimittaa aihioita ja käyttörahoja neljälle eri mantereelle keskuspankkeihin ja rahapajoihin.

Juhlarahoja yhtiö tarjoaa jälleenmyyjille sekä lahjoista ja keräilyharrastuksesta innostuneille yksityisasiakkaille verkkokaupassaan. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
Suomen Rahapaja
+358 50 575 9197
henna.karjalainen@mint.fi

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi