Suomen Rahapaja on voittanut tarjouskilpailun Kolumbiassa

Suomen Rahapaja valmistaa käyttökolikot Kolumbiaan

Suomen Rahapaja on saanut Kolumbian keskuspankilta tilauksen kahdensadan ja tuhannen peson kolikkojen valmistuksesta. Suomen Rahapaja lyö Kolumbiaan 156 miljoonaa kahdensadan peson kolikkoa ja 92 miljoonaa tuhannen peson kolikkoa. Yhtiö toimittaa kolikot Kolumbiaan vuoden 2017 aikana.

Nyt saatu tilaus on jatkoa aikaisemmalle yhteistyölle. Suomen Rahapaja valmisti Kolumbiaan tuhannen peson kolikkoja myös vuosina 2015 ja 2016.

”Yhteistyön jatkuminen Kolumbian keskuspankin kanssa on positiivista. Suomen Rahapajan tärkeimpiä kilpailuetuja ovat vastuullinen ja joustava toimintatapa sekä kyky vastata kunkin asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Kolumbian tilaus vahvistaa Suomen Rahapajan asemaa Etelä-Amerikassa”, Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Jonne Hankimaa sanoo.

Marraskuussa 2016 yhtiö tiedotti solmineensa kaksivuotisen sopimuksen Bolivian keskuspankin kanssa 88 miljoonan kappaleen viiden bolivianon kolikon (Bs5) toimituksesta.

Suomen Rahapaja -konserni toimii kolmella liiketoiminta-alueella: aihiot, käyttörahat ja juhlarahat. Konsernilla on toimintaa Suomessa, Saksassa ja Espanjassa sekä kolikkoaihioiden sekä käyttörahojen toimituksia maailmanlaajuisesti. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
Suomen Rahapaja
+358 50 575 9197
henna.karjalainen@mint.fi

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi