Suomen Rahapaja Mosambikin käyttörahatarjouskilpailun voittajaksi

Mosambikin keskuspankki ja Suomen Rahapaja ovat allekirjoittaneet kolmivuotisen sopimuksen kolikoiden toimittamisesta Mosambikiin. Sopimus sisältää viiden eri nimellisarvoisen Mosambikin metical-kolikoiden valmistamisen ja toimittamisen vuosien 2021-2023 aikana, yhteensä 97,7 miljoonaa kolikkoa.

Tämä monivuotinen sopimus on alku uudelle yhteistyölle, ja Suomen Rahapajalle on kunnia tulla valituksi. Meille on kunnia, että Mosambikin keskuspankki on osoittanut luottamusta ja valinnut meidät tämän projektin toimittajaksi. Suomen Rahapajalla on vahvaa näyttöä onnistuneista toimitusprojekteista Afrikkaan, Aasiaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Eurooppaan. Nyt olemme innostuneita siitä, että voimme lisätä Mosambikin keskuspankin asiakkaidemme joukkoon ja alkaa rakentaa luottamuksellista yhteistyötä uuden keskuspankin kanssa. Tämä tarjouskilpailu oli siitä erityinen, että se toteutettiin keskellä Covid-19 pandemiaa. Vallitsevissa, pandemian leviämisen estämiseen tähtäävissä poikkeusoloissa matkustaminen ei ollut vaihtoehto ja Mosambikin keskuspankki toteutti tarjouskilpailun kokonaan digitaalisin työkaluin. He tekivät hienoa työtä näissä haastavissa olosuhteissa.” sanoo Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Jonne Hankimaa. 

Suomen Rahapaja toimittaa vuosien 2021 -2023 aikana metical kolikoita viidessä eri nimellisarvossa.

 

Suomen Rahapaja on yksi maailman johtavista kolikko- ja aihiovalmistuspalveluiden tarjoajista, joka on toimittanut tuotteita yli 40 maahan ympäri maailmaa. Suomen Rahapaja työllistää noin 200 henkilöä Suomen ja Saksan tehtaillaan. Yrityksen omistaa Suomen valtio.