Kuusivuotias keravalainen suunnitteli Äidit-juhlarahan

Suomi on julkaissut tänään hopeisen juhlarahan äitien kunniaksi. Suomen Rahapaja järjesti valtiovarainministeriön valtuuttamana Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Äidit-juhlarahan suunnittelukilpailun valituille esiopetusryhmille. Kilpailun tuomaristo valitsi voittajaksi kuusivuotiaan keravalaisen Aleksei Kulaginin ehdotuksen ”Äiti tuo minulle ilmapallon”. Suunnittelukilpailuun osallistui esikoululaisia myös Jyväskylästä ja Rovaniemeltä.

Juhlaraha kuuluu valtioneuvoston kanslian koordinoimaan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaan ja siitä lyödään nimellisarvoltaan 10 ja 20 euron juhlarahat.

Suomen Rahapaja kutsui valtiovarainministeriön valtuuttamana Äidit-juhlarahan suunnittelukilpailuun yhteensä kolme esiopetusryhmää taidepäiväkoti Konstista Keravalta, päiväkoti Kulmakartanosta Jyväskylästä ja päiväkoti Pikkusuutareista Rovaniemeltä.

Voittajaksi valikoitui kuusivuotiaan keravalaisen Aleksei Kulaginin työ ”Äiti tuo minulle ilmapallon” taidepäiväkoti Konstista Keravalta.

Kulagin kävi lyömässä suunnittelemansa juhlarahan Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla yhdessä ylpeiden äidin, isän ja isoveljen kanssa. ”Kun on juhlat, äiti tuo ilmapalloja”, Aleksei Kulagin kertoo työn taustoista. Juhlarahan arvopuoli kuvaa ilmapallosydäntä ja tunnuspuolella on äiti ilmapallo kädessä.

”Ensimmäistä kertaa meillä oli näin nuoria suunnittelijoita. Lapset osallistuivat suunnittelukilpailuun upeilla teoksilla ja voittajan valinta oli vaikea päätös. Suomi100-vuoden teeman mukaisesti tämäkin juhlaraha tehtiin yhteistyössä rahan aiheeseen liittyvän sidosryhmän kanssa”, juhlarahalautakunnan jäsen, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen sanoo.

Äidit-juhlarahalla on Avainlippu-tunnus merkkinä siitä, että se on kotimaista työtä. Nimellisarvoltaan 10 euroa olevassa juhlarahassa on hopeaa suhteessa 500/1000. Näitä juhlarahoja lyödään 10 000 kappaletta, joista 100 kappaletta on numeroitu ja sekoitettu satunnaisesti kokonaislyöntimäärään. Juhlarahan halkaisija on 28,5 millimetriä ja paino 10 grammaa.

Nimellisarvoltaan 20 euron juhlarahassa on hopeaa suhteessa 925/1000 ja sen maksimilyöntimäärä on 5000 kappaletta, joista 100 kappaletta lyödään numeroituna ja myydään erikseen. Juhlarahan halkaisija on 38,6 millimetriä ja paino 25,5 grammaa.

Juhlarahan nimellisarvo, design ja tekniset ominaisuudet vahvistetaan valtiovarainministeriön antamassa asetuksessa, johon voi tutustua täällä.

Äidit-juhlarahoja voi ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

Lisätietoja:

Katriina Holm
viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija
Suomen Rahapaja
katriina.holm@mint.fi
0400 211 066

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa valtiovarainministeriön päätöksestä kaikki suomalaiset juhlarahat. Vuoden 2017 juhla- ja erikoisrahat ovat osa valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa. Lisää tietoa vuoden 2017 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi