14.08.2019

Suomen Rahapaja mahdollisuuksien tutkimusmatkalla #MintofFinlandBootcamp2019

Etusivu / Suomen Rahapaja / Suomen Rahapaja blogi / Suomen Rahapaja mahdollisuuksien tutkimusmatkalla #MintofFinlandBootcamp2019

Digitaalinen teknologia integroituu kaikkiin elämän osa-alueisiin perusteellisesti ja muuttaa niiden luonnetta. Käteinen raha ja maksamisen tavat ovat myös muutoksen alla. Suomen Rahapaja haluaa olla digitaalisessa transformaatiossa mukana ja nähdä digitalisaation mahdollisuutena kehittää palveluita ja tuotteita, joita asiakkaille tarjoamme.

Muutos ei tapahdu eristyksissä

Mikään idea, saati innovaatio, ei synny ilman vuorovaikutusta. Mint of Finland Bootcampissa startup-yritykset ja Suomen Rahapajan asiantuntijat hakevat mahdollisuuksia yhteistyölle haastelähtöisessä vuorovaikutuksessa.

Tilaisuus jaettiin viiteen erilliseen teemaan yhtiön palvelukehityssuuntauksien pohjalta. Teemat ovat: Uudet maksutavat ja digitaalinen käteinen, Turvallisuus, Rahasuunnittelu ja -valmistaminen, Kolikon elinkaaren hallinta ja kestävä kehitys, Ennustaminen.

Bootcampissa painopiste mahdollisuuksissa, ei ongelmissa

Kaikki työ Bootcampissa fokusoitui mahdollisuuksiin, ei ongelmissa vellomiseen. Tämä asenteen varaan rakentui Bootcamp-työskentelyn henki.

Uusiin maksutapoihin keskittyvässä teemassa pohdittiin digitaalisen käteisen olemusta ja merkitystä sekä sen tuomia mahdollisuuksia. Turvallisuusteemassa keskityttiin muun muassa pohtimaan tapoja, joilla luodaan digitaalista tietoturvaa sekä teknologiota, joiden avulla voidaan luoda väärennöksistä vapaita maksuvälineitä. Suunnittelun ja valmistamisen teemassa keskityttiin ideoimaan, miten suunnittelun ja tuotannon läpimenoaikoja saataisiin lyhennettyä ja miten design-ajattelua voitaisiin hyödyntää laajemmin valmistamisessa. Kolikon elinkaaren hallintaan keskittyvässä ryhmässä pohdittiin kestävää ja läpinäkyvää materiaalihankintaa. Ennustamisryhmässä etsittiin tapoja ymmärtää ja ennustaa kolikoiden kiertoa.

Tavoitteena Win-Win-Win ideoita

Bootcampissa hyödynnettiin Demos Helsingin Bees and Trees –hankkeen oppeja, jossa keskeisenä ajatuksena on pienten ja isojen yritysten vahvuuksien yhdistäminen siten, että yhteistyö hyödyttää kumpaakin osapuolta. Jokaisella idealla tuli olla Win-Win-Win potentiaalia – niiden tulisi hyödyttää niin statup-yritystä kuin Suomen Rahapajaakin, mutta tärkeimpänä hyötyjänä asiakkaat.

Suomen Rahapajalla on maailmanluokan uniikkia osaamista pienten, tarkkojen metallisten maksuvälineiden valmistamisessa sekä ainutlaatuiset asiakassuhteet. Bootcampissa startup-yritykset jalostivat Suomen Rahapajan osaamista omilla tuotteillaan, palveluillaan ja ajattelullaan. Yhteistyö toimi lähtölaukauksena ja mahdollisuutena uudenlaisiin palveluihin, ajatteluun ja ratkaisuihin, jotka hyödyttävät asiakkaita.