Suomen Rahapaja mahdollisuuksien tutkimusmatkalla #MintofFinlandBootcamp2019 - Suomen Rahapaja
14.08.2019

Suomen Rahapaja mahdollisuuksien tutkimusmatkalla #MintofFinlandBootcamp2019

Etusivu / Suomen Rahapaja / Suomen Rahapaja blogi / Suomen Rahapaja mahdollisuuksien tutkimusmatkalla #MintofFinlandBootcamp2019

Digitaalinen teknologia integroituu kaikkiin elämän osa-alueisiin perusteellisesti ja muuttaa niiden luonnetta. Käteinen raha ja maksamisen tavat ovat myös muutoksen alla. Suomen Rahapaja haluaa olla digitaalisessa transformaatiossa mukana ja nähdä digitalisaation mahdollisuutena kehittää palveluita ja tuotteita, joita asiakkaille tarjoamme.

Muutos ei tapahdu eristyksissä

Mikään idea, saati innovaatio, ei synny ilman vuorovaikutusta. Tällä viikolla järjestämme Mint of Finland Bootcampin 2019, jossa startup-yritykset ja Suomen Rahapajan asiantuntijat hakevat mahdollisuuksia yhteistyölle haastelähtöisessä vuorovaikutuksessa.

Tilaisuus on jaettu viiteen erilliseen teemaan aikaisemmin tehdyn maksamisen tulevaisuuskuvakartoituksen pohjalta. Teemat ovat: Uudet maksutavat ja digitaalinen käteinen, Turvallisuus, Rahasuunnittelu ja -valmistaminen, Kolikon elinkaaren hallinta ja kestävä kehitys, Ennustaminen.

Bootcampissa painopiste mahdollisuuksissa, ei ongelmissa

Kaikki työ Bootcampissa fokusoituu mahdollisuuksiin, ei ongelmissa vellomiseen. Tämä asenteen varaan rakentuu Bootcamp-työskentelyn henki.

Uusiin maksutapoihin keskittyvässä teemassa pohditaan digitaalisen käteisen olemusta ja merkitystä sekä sen tuomia mahdollisuuksia. Turvallisuusteemassa keskitytään muun muassa pohtimaan tapoja, joilla luodaan digitaalista tietoturvaa sekä teknologiota, joiden avulla voidaan luoda väärennöksistä vapaita maksuvälineitä. Suunnittelun ja valmistamisen teemassa keskitytään ideoimaan, miten suunnittelun ja tuotannon läpimenoaikoja saataisiin lyhennettyä ja miten design-ajattelua voitaisiin hyödyntää laajemmin valmistamisessa. Kolikon elinkaaren hallintaan keskittyvässä ryhmässä pohditaan kestävää ja läpinäkyvää materiaalihankintaa. Ennustamisryhmässä etsitään tapoja ymmärtää ja ennustaa kolikoiden kiertoa.

Tavoitteena tuottaa Win-Win-Win ideoita

Bootcampissa hyödynnetään Demos Helsingin Bees and Trees –hankkeen oppeja, jossa keskeisenä ajatuksena on pienten ja isojen yritysten vahvuuksien yhdistäminen siten, että yhteistyö hyödyttää kumpaakin osapuolta. Itseasiassa jokaisella idealla tulisi olla Win-Win-Win potentiaalia – niiden tulisi hyödyttää niin statup-yritystä kuin Suomen Rahapajaakin, mutta tärkeimpänä hyötyjänä asiakkaat.

Suomen Rahapajalla on maailmanluokan uniikkia osaamista pienten, tarkkojen metallisten maksuvälineiden valmistamisessa sekä ainutlaatuiset asiakassuhteet. Bootcampissa startup-yritykset jalostavat Suomen Rahapajan osaamista omilla tuotteillaan, palveluillaan ja ajattelullaan. Lopputuloksena asiakkaidemme pitäisi saada meiltä mahdollisuus uudenlaisiin palveluihin, ajatteluun ja ratkaisuihin.

Etsi tällä viikolla #MintofFinlandBootcamp2019 hashtag! Se signaloi jotakin uutta ja jännittävää!