Suomalaiset Kansallismaisemat Olavinlinna ja Pihlajavesi 5 € 10 kpl UNC

63,20 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 21137 Osasto: Avainsana tuotteelle
 • Kuvaus +

  Tilaa Suomalaiset kansallismaisemat Olavinlinna ja Pihlajavesi -juhlarahoja tehdaslaatuisina (unc) kerralla 10 kappaletta. Olavinlinnan ja Pihlajaveden kunniaksi lyötyjä juhlarahoja tarjotaan pakattuna kolikoiden kokoiseen rahalaatikkoon.

  Suomalaiset kansallismaisemat Olavinlinna ja Pihlajavesi on osa vuonna 2018 julkaistavaa, nimellisarvoiltaan 5 euron juhlarahojen sarjaa. Rahalla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

  Suomalaisuutta symboloivilla kansallismaisemilla on yleisesti tunnustettu merkitys kansallisessa kulttuurissa, historiassa ja luontokuvassa. Suomen Rahapaja julkaisee perusmetallisen juhlarahasarjan suomalaisista kansallismaisemista. 

  Suomalaiset äänestivät juhlarahoihin yhdeksän suosituinta kansallismaisemaa kesällä 2017 Suomen Rahapajan koordinoimassa verkkoäänestyksessä. Sarjan yhdeksännen juhlarahan tunnuspuoli kuvaa Savonlinnassa sijaitsevaa Olavinlinnaa ja Pihlajavettä, ja arvopuolelle on lyöty kuva Suomen kartasta. Juhlarahan ilmeen ovat suunnitelleet Erkki Vainio ja Mari Metso Hannu Vallaksen ottaman valokuvan perusteella.

  Juhlarahan toimitukset alkavat julkaisupäivänä 3.12.2018.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  unc

  Vuosileima

  2018

  Lyöntimäärä

  15000

  Julkaisupäivä

  3.12.2018

 • Suunnittelija +

  Erkki Vainio

  Mari Metso