Rahasarja 2017/II BU

29,00 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 20826 Osasto:
 • Kuvaus +

  Itsenäistä satavuotiasta Suomea juhlistava rahasarja sisältää Suomen vuoden 2017 metalliset käyttörahat himmeäkiiltoisina eli BU-laatuisina. Kolikot on pakattu rahasarjaan kiertämättöminä ja vastalyötyinä. Rahasarja kuuluu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaan. Rahasarjassa on mukana juhlavuoden molemmat kahden euron erikoisrahat.

  Rahasarja 2017/II sisältää kaikki muut Suomen vuoden 2017 metalliset käyttörahat BU-laatuisina eli himmeäkiiltoisina, paitsi ei tavallista kahden euron rahaa. Sen sijaan rahasarjassa on molemmat juhlavuoden kahden euron erikoisrahat.

  Kesäkuussa 2017 laskettiin liikkeeseen 2,5 miljoonaa kahden euron erikoisrahaa itsenäisen satavuotiaan Suomen kunniaksi. Itsenäinen Suomi 100 vuotta -erikoisraha hahmottaa mosaiikkimaisesti Suomen karttakuvan ja sen on suunnitellut Simon Örnberg.

  Lokakuussa 2017 julkaistiin Suomalainen luonto -kahden euron erikoisraha, jota lyötiin puoli miljoonaa kappaletta.  Erikoisraha kuvaa Harmajan majakkasaaren täysikuuta ja oksaltaan maailmaa katsova varista, joka symboloi nykyaikaista suomalaisuutta – arkinen varis on älykäs lintu, joka reagoi uusiin tilanteisiin joustavasti.

  Erikoisraha sai ilmeensä Vuoden Luontokuva -kilpailun Sininen ja valkoinen -erikoissarjan voittajavalokuvan perusteella. Voittajavalokuvan on ottanut Kari Auvinen.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.88 €

  Paino

  110 g

  Laatu

  BU