Kultakausi numeroitu 10 € proof -juhlaraha lasisessa vitriinissä

74,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 20611 Osasto:
 • Kuvaus +

  Hanki Kultakauden juhlaraha numeroituna verkkokaupasta. Juhlarahat toimitetaan tilausjärjestyksessä pienimmästä numerosta alkaen. Kultakausi -juhlaraha kuuluu valtioneuvoston kanslian Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan. Juhlarahalla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus. Se on myös osa eurooppalaista Europa Star -ohjelmaa.

  Juhlaraha ja sen pakkaus

  Hopeisen proof-laatuisen 10 euron nimellisarvoisen juhlarahan maksimilyöntimäärä on 10 000 kappaletta, joista 100 kappaletta on numeroitu. Numerointi on rahan tunnuspuolella ja numeroidut rahat myydään erikseen pakattuna lasivitriiniin.

  Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan lahjarasiaan.

  Juhlarahan aihe

  Juhlaraha kuuluu Europa Star -ohjelmaan, jossa Euroopan maat julkaisevat rahoja yhteisellä teemalla. Vuonna 2017 teemana on raudan ja lasin aikakausi.

  Vuosisatojen 1800 ja 1900 vaihteen kansallisromantiikan aika tunnetaan Suomen taiteen kultakautena. Taiteilijat ammensivat innoituksen mestariteoksiin kansallisperinteestä, etenkin Kalevasta.

  Yksi suurista hetkistä koettiin Pariisin vuoden 1900 maailmannäyttelyssä. Siellä nähtiin Eliel Saarisen, Herman Geseliuksen ja Armas Lindgrenin suunnittelema Suomen paviljonki, jossa saatiin ihailla Akseli Gallen-Kallelan ja muiden kuuluisien suomalaistaiteilijoiden taidonnäytteitä.

  Kultakauden juhlaraha kunnioittaa suurta suomalaisuuden hetkeä ja sen arvopuolta kiertävät karhunpäät paviljongin oviaukon tapaan. Niiden keskelle on lyöty Gallen-Kallelan paviljonkia varten suunnitteleman Liekki-ryijyn kuvioita.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  10.00 €

  Metalli

  Ag925

  Materiaali

  Hopea

  Halkaisija

  33.00 mm

  Paino

  17 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2017

  Lyöntimäärä

  100.00

  Julkaisupäivä

  20.2.2017

 • Suunnittelija +

  Erkki Vainio