Euro 10 vuotta -erikoisrahapussi 10 kpl/pss

41,30 

30 varastossa

tuotetunnus (SKU) 16375 Osasto:
 • Kuvaus +

  Kahden euron erikoisrahoja sisältävä pussi on hauska tapa aloittaa keräilyharrastus tai antaa rahaa lahjaksi. Yksi pussi sisältää 10 käyttörahalaatuista vuoden 2012 kahden euron erikoisrahaa ”Euro 10 vuotta”, jotka käyvät maksuvälineenä kaikissa euromaissa.

  Erikoiseuro muistuttaa euron merkityksen kasvamisesta ihmisten elämässä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Erikoiseurossa kuvattu laiva kuvaa euron merkitystä kaupankäynnille ja tehdas viittaa euron osaan teollisuudessa.

  Erikoiskakkosessa esitetyt tuulivoimakeskukset muistuttavat katselijaa puolestaan euron osasta energiantuotannossa. Kolikon on suunnitellut itävaltalainen Helmut Andexlinger.

  Kätevä kukkarollinen

  Kukkarollinen erikoisrahoja on kätevä aloituspakkaus keräilystä kiinnostuneelle. Kukkaro on myös hauska tapa antaa lahjaksi rahaa perinteisten shekkien tai lahjakorttien sijaan.

  Kukkaron käyttö omaksuttiin Suomeen ristiretkien aikaan itämailta. Kukkaro oli keskiajalla vyöstä riippuva pikkuesineiden säilytyspussi tai kotelo, jota käyttivät sekä miehet että naiset. Kukkarot olivat yleensä pehmeitä pusseja, jotka suljettiin nyörillä.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  2.00 €

  Metalli

  CuNi25, CuZn20Ni5/Ni

  Halkaisija

  25.75 mm

  Paino

  8.5 g

  Laatu

  unc

  Vuosileima

  2012

  Lyöntimäärä

  1500000.00

  Julkaisupäivä

  2.1.2012

 • Suunnittelija +

  Euro 10 vuotta -erikoisrahapussi 10 kpl/pss