Ilmari Tapiovaara -erikoisrahapussi 10 kpl/pss

41,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 17668 Osasto:
 • Kuvaus +

  Varmista, että saat itsellesi Harri Koskisen suunnittelemia kahden euron erikoisrahoja, ja tilaa niitä verkkokaupasta pussillinen. Kierrätysmateriaalista valmistettu, Suomen Rahapajan tunnuksella varustettu pussi sisältää 10 kappaletta tehdaslaatuisia, lyöntituoreita Ilmari Tapiovaara -erikoisrahoja.

  Muotoilija, sisustusarkkitehti Ilmari Tapiovaara (1914-1999) kuuluu merkittävimpien suomalaisten muotoilijoiden joukkoon. Hänet muistetaan esimerkiksi Domus- ja Mademoiselle-tuoleista.

  Tapiovaara oli ensimmäinen suomalainen muotoilija, joka toimi muotoilun kansainvälisessä kehitysyhteistyössä. Ilmari Tapiovaara -erikoisrahan on suunnitellut Pro Finlandia -mitalilla palkittu Harri Koskinen, yksi tämän hetken arvostetuimmista suomalaisista muotoilijoista.

  Upea kolmiulotteinen taideteos

  Koskisen suunnittelemassa erikoiseurossa hyödynnetään näyttävästi metallirahalle ominaista kolmiulotteisuutta. Erikoisraha kuvaa Tapiovaaralle tunnusomaista pinnapuuosien liitoskohtaa.

  Kahden euron erikoisrahassa voi nähdä myös yhteneväisyyksiä Koskisen suunnittelemaan, syyskuussa julkaistuun Ilmari Tapiovaara ja sisustustaide -hopearahaan.

  Kahden euron erikoisrahan arvopuoli on samanlainen kuin tavallisessa kahden euron käyttörahassa. Ilmari Tapiovaara -kahden euron erikoisrahoja on lyöty yhteensä miljoonaa kappaletta. Kahden euron erikoisrahat ovat laillisia maksuvälineitä kaikissa euromaissa.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  2.00 €

  Metalli

  CuNi25, CuZn20Ni5/Ni

  Halkaisija

  25.75 mm

  Paino

  85 g

  Laatu

  unc

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  1000000.00

  Julkaisupäivä

  10.11.2014

 • Suunnittelija +

  Harri Koskinen