Barokki ja rokokoo numeroitu 10 € proof -juhlaraha lasisessa vitriinissä

75,50 

10 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 21025 Osasto:
 • Kuvaus +

  Tilaa upea barokin ja rokokoon aikakausia kunnioittava numeroitu juhlaraha verkkokaupastamme! Juhlarahan maksimilyöntimäärä on 8 000 kpl joista 100 kappaletta on numeroitu.

  1600-luvun Italiasta lähtöisin oleva tyylisuuntaus barokki toi mahtipontisuutta ja koristeellisuutta niin taiteeseen kuin arkkitehtuuriinkin. Sen seuraaja, rokokoo, puolestaan pyrki miellyttävyyteen ja sirouteen ja se mielletään erityisesti 1700-luvun Ranskan hovityyliksi.

  Barokin ja rokokoon pohjoismainen tulkinta löytyy Suomesta Suomenlinnasta, jonka linnoituksessa barokki näkyy monella tavalla. Rokokoon sisustusihanteet puolestaan näkyvät muun muassa linnoituksen asuintiloissa.

  Rahan arvopuolelle on ikuistettu Suomenlinnan suunnittelija Augustin Ehrensvärd sekä Suomenlinnan karttakuva. Juhlarahan tunnuspuolella on rahapajojen yhteinen Europa Star -tähtitunnus ja kansallinen Leijona-tunnus.

  Barokki ja rokokoo 10 € -juhlaraha kuuluu Europa Star -ohjelmaan, jossa Euroopan maat julkaisevat rahoja yhteisellä teemalla ”Euroopan aikakaudet”.

  Numeroitu, nimellisarvoltaan 10 euroa oleva juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään kapseliin ja lasiseen vitriiniin. Mukaan tulee myös rahan tekniset tiedot kertova aitoustodistus.

  Juhlarahan toimitukset alkavat julkaisupäivänä 18.5.2018. Rahat toimitetaan tilausjärjestyksessä pienimmästä alkaen.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  10.00 €

  Metalli

  Ag925

  Materiaali

  Hopea

  Halkaisija

  33.00 mm

  Paino

  17 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2018

  Lyöntimäärä

  100.00

  Julkaisupäivä

  18.5.2018

 • Suunnittelija +

  Erkki Vainio