Alvar Aalto -juhlaraha 10 €, proof

45,00 

7 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 20290 Osasto:
 • Kuvaus +

  Alvar Aallolle omistettu juhlaraha kuuluu Europa Star –ohjelmaan, jossa Euroopan maat julkaisevat rahoja ohjelman mukaisesti yhteisellä teemalla Euroopan aikakaudet: Moderni 1900-luku. Alvar Aalto -juhlaraha on upea lisä omaan kokoelmaan, muistoksi tai lahjaksi Aallon tuotantoa ihailevalle. Tilaa juhlaraha verkkokaupastamme!

  Suunnittelija Aimo Katajamäki on lähestynyt Alvar Aaltoa perinteistä poikkeavalla tavalla. Hänen suunnittelemallaan arvopuolella on piirroskuva Alvar Aallosta päällään kuvio, jossa on tunnistettavissa Savoy-maljakon muotoja. Juhlarahan tunnuspuolella on rahapajojen yhteinen Europa Star –tunnus sekä Suomen kansallinen Leijona-tunnus.

  Hopeisen proof-laatuisen 10 euron nimellisarvoisen juhlarahan maksimilyöntimäärä on 10 000 kpl, joista 100 kpl on numeroitu. Numerointi on rahan tunnuspuolella ja numeroidut rahat myydään erikseen pakattuna lasivitriiniin.

  Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan lahjarasiaan.

  Alvar Aallolle omistettu juhlaraha kuuluu Europa Star -ohjelmaan, jossa Euroopan maat julkaisevat rahoja ohjelman mukaisesti yhteisellä teemalla Euroopan aikakaudet: Moderni 1900-luku.

  Alvar Aalto

  Akateemikko Alvar Aalto (1898–1976) tunnetaan modernin arkkitehtuurin ja muotoilun edelläkävijänä. Aallon tuotannon taustalla oli vaikutteita suomalaisesta luonnosta ja perinteestä mutta myös arkkitehtuurin historiasta. Hänet tunnetaan funktionalistina, joka tähtäsi yksinkertaisiin, geometrisiin ja kauniisiin mutta samalla toimiviin ratkaisuihin. Aallon tunnetuimpia töitä ovat mm. Paimion parantola ja Finlandia-talo, pinottavat jakkarat sekä Savoy-maljakko, joka mainitaan usein maailman tunnetuimmaksi lasiesineeksi. Aallon ura oli poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen sekä Suomessa että kansainvälisesti.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  10.00 €

  Metalli

  Ag925

  Materiaali

  Hopea

  Halkaisija

  33.00 mm

  Paino

  17 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2016

  Lyöntimäärä

  10000.00

  Julkaisupäivä

  16.5.2016

 • Suunnittelija +

  Aimo Katajamäki