Urheilurahat – Yleisurheilu, proof

22,00 

108 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 20194 Osasto:
 • Kuvaus +

  Juhlaraha säilyy parhaiten ja on kauneimmillaan peilikiiltoisena. Tilaa kokoelmaasi, lahjaksi ja muistoksi Urheilurahat-sarjan viimeinen, yleisurheilua kunnioittava juhlaraha. Proof-laatuinen Yleisurheilu-juhlaraha on pakattu raikasilmeiseen pahvipakkaukseen.

  Peilikiiltoisena yleisurheilua muistava juhlaraha on kaunein. Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja uudenlaiseen pahvipakkaukseen. Pakkauksessaan raha kestää aikaa parhaiten kokoelmassa ja muistona.

  Viiden euron nimellisarvoisen juhlarahan tunnuspuolella on kuvattuna keihäänheittäjä sekä kiekkoa heittävä käsi. Juhlarahan arvopuolella on kuvattuna urheilustadionin kaarre juoksuratoineen ja hurraavine yleisöineen. Arvopuoli on sama kaikissa sarjan rahoissa. Juhlarahan on suunnitellut Nora Tapper.

  Kaunis juhlaraha kuuluu Urheilurahat-rahasarjaan, jonka Suomen Rahapaja julkaisi valtiovarainministeriön asetuksesta vuosien 2015-2016 aikana. Sarjassa julkaistiin yhteensä yhdeksän eri lajia kunnioittavaa juhlarahaa, joista vuoden 2105 aikana ilmestyi Voimistelu, Koripallo, Taitoluistelu, Lentopallo. Vuonna 2016 ilmestyivät juhlarahat jääkiekon, hiihdon, mäkihypyn ja jalkapallon sekä yleisurheilun kunniaksi.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuNi25/CuAl6Ni2

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2016

  Lyöntimäärä

  10000.00

  Julkaisupäivä

  6.7.2016

 • Suunnittelija +

  Nora Tapper