Suomen Rahasarja 2014/II BU Kolikot

29,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 17673 Osasto:
 • Kuvaus +

  Suomen Rahasarja 2014/II BU ”Kolikot” on omistettu metallirahalle, joka on edelleen ylivertainen maksuväline pienissä ostoksissa ja myös käyttöiältään ylivoimainen. Upea rahasarja sisältää halutut vuoden 2014 suomalaiset kolikot, paitsi kahden euron rahan, jonka sijaan rahasarjassa on molemmat vuoden kahden euron erikoisrahat. Tilaa rahasarja verkkokaupasta.

  Suomen Rahasarja 2014/II BU ”Kolikot” sisältää vuoden 2014 suomalaiset kolikot himmeäkiiltoisina, paitsi tavallisen kahden euron rahan. Sarjassa on sen sijaan mukana molemmat vuoden 2014 kahden euron erikoisrahat. Vuonna 2014 kaikkia tavallisia suomalaisia kolikoita lyötiin ennätyspieni määrä 200 000 kappaletta kutakin, lukuun ottamatta viiden sentin kolikkoa (lyöntimäärä 4,7 miljoonaa).

  Neljäntenä Kolikot ja keräily -teemassa julkaistava rahasarja kertoo kolikoista maksuvälineenä. Kolikkojen määrä kasvaa maailmassa, koska kolikot ovat demokraattisia ja ne ovat turvallisia, ympäristöystävällisiä ja luotettavia maksuvälineitä. Kun seteli vanhenee vuodessa, kolikko on käyttökelpoinen kolmenkymmenen vuoden ajan.

  Kolikot ovat erityisiä, koska ne ovat osa kansallista maksujärjestelmää ja ne viestivät kansallisesta identiteetistä. Jokaisesta kolikosta kertyy rahaa valtion kassaan, ja ne ovat kaikella tavalla ylivoimaisia pienissä maksuissa nyt ja tulevaisuudessa.

  Rahasarja sisältää molemmat vuoden 2014 kahden euron erikoisrahat

  Kesäkuussa 2014 liikkeelle laskettu erikoisraha juhlistaa taiteilija Tove Janssonia, joka muistetaan parhaiten itsenäisistä, itsepäisistä ja monisäikeisesti elämää tarkastelevista muumeista. Rahan on suunnitellut Jari Lepistö.

  Vuoden 2014 toinen kahden euron erikoisraha kunnioittaa arvostettua muotoilija, sisustusarkkitehti Ilmari Tapiovaaraa, jonka tunnettuja teoksia ovat esimerkiksi Domus- ja Mademoiselle-tuolit. Tapiovaara -erikoisrahan on suunnitellut Harri Koskinen, yksi suomalaisen nykymuotoilun kärkinimistä.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.88 €

  Paino

  40 g

  Laatu

  BU

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  7000.00

  Julkaisupäivä

  10.11.2014

 • Suunnittelija +

  Harri Koskinen