Suomen Rahasarja 2014/I BU Isokari

29,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 17499 Osasto:
 • Kuvaus +

  Siellä missä merikotkat lentävät yhdessä lokkien kanssa ja riskilät asuttavat aallonmurtajan louhikkoa, on Isokarin majakka. Isokarista kertova rahasarja on kaunis, kotimaamme upeimmat sävyt näyttävä lahja. Keräilijälle rahasarja on myös kiinnostava täydennys kokoelmaan – onhan se yhdeksäs Suomen majakat -teemassa julkaistu rahasarja.

  Vehreän saaren majakka valmistui vuonna 1833 uuden, Suomen puolella kulkevan Pohjanlahden väylän valaisijaksi.  Isokarin esikuva saatiin keisarillisen Venäjän Tolbuhinin majakasta. Majakan suunnittelupiirustukset hyväksyi ja viimeisteli C.L.Engel

  Tänä päivänä 181-vuotias majakka huolehtii edelleen tehtävästään ja ohjaa merenkulkijoita – nyt Selkämereltä Uuteenkaupunkiin. Osa Isokarin saaresta kuuluu Selkämeren kansallispuistoon.

  Majakalle matkaavat saavat kokea tuulahduksia menneistä merenkulun ajoista ja nauttia Suomen luonnon monimuotoisuudesta.

  Isokarin rahasarja sisältää Suomen vuoden 2014 metalliset käyttörahat. Sarjaa täydentää Isokarin majakan muistoksi lyöty jetoni, joka on ”Suomen majakat” -teeman yhdeksäs muistomitali.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  3.88 €

  Metalli

  Ni/Teräs – Ni/Steel

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  8 g

  Laatu

  BU

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  15000.00

  Julkaisupäivä

  13.1.2014

 • Suunnittelija +

  Erkki Vainio