Suomen rahasarja 2011/II, BU

31,20 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 16236 Osasto:
 • Kuvaus +

  Suomalaisuus, yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, ihmisoikeudet – kaikkia näitä arvokkaita asioita on juhlistettu suomalaisella erikoisrahalla. Tämän vuoden toinen BU-rahasarja on omistettu suomalaisille kahden euron erikoisrahoille. Sarja sisältää Suomen vuoden 2011 eurokolikot ja kahden euron erikoisrahan.

  Vuoden 2011 toinen BU-rahasarja aloittaa rahasarjojen kolikot ja keräily -teeman ja siinä muistetaan suomalaisia erikoisrahoja. Tästä eteenpäin vuoden toinen BU-rahasarja liittyy aina kolikoihin ja sillä muistetaan jotain kolikoihin liittyvää ilmiötä.

  Suomen Rahapaja julkaisee vuodessa kaksi rahasarjaa, jotka sisältävät kaikki vuoden suomalaiset käyttörahakolikot himmeäkiiltoisina eli BU-laatuisina. Vuoden ensimmäisen rahasarjan teemana on perinteisesti ollut suomalainen majakka.

  Erikoisrahoilla muistetaan suomalaisia tapahtumia

  Suomessa on julkaistu kymmenen erilaista kahden euron erikoisrahaa vuodesta 2004 alkaen. Kahden euron erikoisrahojen aiheet on saatu suomalaisten historiasta, kaikkia koskettaneista tapahtumista.

  Vuoden 2011 erikoisrahalla juhlistetaan 200-vuotiasta Suomen Pankkia. Suomalainen kansakunta sai tärkeän voiton vuonna 1811, kun Suomen Pankki perustettiin.

  Jokainen euromaa voi julkaista yhden kahden euron erikoisrahan vuodessa omalla aiheellaan. Erikoisrahan arvopuoli on samanlainen kuin tavallisessa kahden euron kolikossa, juhlakuva lyödään rahan tunnuspuolelle. Euromaat voivat myös julkaista yhteisen erikoisrahan.

  Jokaista Suomen erikoisrahaa on lyöty 1,5-2,5 miljoonaa kappaletta.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.88 €

  Laatu

  BU

  Vuosileima

  2011

  Lyöntimäärä

  10000.00

  Julkaisupäivä

  17.10.2011

 • Suunnittelija +

  Hannu Veijalainen