Suomen Presidentit – U.K.Kekkonen, proof

22,00 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 20756 Tuoteryhmä:
 • Kuvaus +

  Suomen Presidentit -juhlarahasarja huipentuu Urho Kaleva Kekkosen muistoksi lyötävään juhlarahaan. Kekkonen on ensimmäinen suomalainen, jota on kunnioitettu yhteensä kolmella juhlarahalla.  Kekkosen juhlaraha kuuluu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaan. Juhlarahalle on myönnetty Avainlippu osoituksena kotimaisuudesta.

  Aihe

  Juhlaraha kunnioittaa U.K.Kekkosta (1900-1986), joka oli Suomen tasavallan kahdeksas presidentti vuosina 1956-1981.

  Osa Suomi100 ohjelmaa

  Arvovaltaa huokuva juhlaraha kuuluu Suomen Presidentit -juhlarahasarjaan, jonka Suomen Rahapaja julkaisee valtiovarainministeriön asetuksesta vuosien 2016-2017 aikana. Suomen Presidentit -sarjan juhlarahat ovat mukana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmassa.

  Sarjassa julkaistaan yhteensä kahdeksan Suomen Presidenttiä kunnioittavaa juhlarahaa, joista vuoden 2016 aikana ilmestyivät K.J. Ståhlberg, L.K. Relander, P.E. Svinhufvud ja Kyösti Kallio. Vuonna 2017 julkaistaan juhlarahat Risto Ryti, C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi ja U.K. Kekkonen.

  Juhlaraha ja sen pakkaus

  Miksi proof?

  Peilikiiltoisena juhlaraha on kaunein. Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja pahvipakkaukseen. Pakkauksessaan raha kestää aikaa parhaiten kokoelmassa ja muistona.

  Juhlarahan design

  Rahan tunnuspuolella on Urho Kaleva Kekkosen muotokuva. Arvopuoli on sama kaikissa sarjan rahoissa.

  Juhlarahan arvopuolen taustana on suomalainen peltomaisema. Maiseman keskellä on avattu kirja, jonka lehdillä on kuvattu urbaani, rakennettu ympäristö. Kuvitus symboloi kansan antamaa valtakirjaa presidentin tehtävän hoitamiseen. Juhlarahat on suunnitellut Tero Lounas.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Paino

  10 g

  Laatu

  proof

 • Suunnittelija +

  Tero Lounas