Suomalaiset Kansallismaisemat Porvoonjokilaakso ja Vanha Porvoo 5 € 10 kpl UNC

63,20 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 21116 Osasto: Avainsana tuotteelle
 • Kuvaus +

  Tilaa Suomalaiset kansallismaisemat Porvoonjokilaakso ja Vanha Porvoo -juhlarahoja tehdaslaatuisina (unc) kerralla 10 kappaletta. Porvoonjokilaakson ja Vanhan Porvoon kunniaksi lyötyjä juhlarahoja tarjotaan pakattuna kolikoiden kokoiseen rahalaatikkoon.

  Suomalaiset kansallismaisemat Porvoonjokilaakso ja Vanha Porvoo on osa vuonna 2018 julkaistavaa, nimellisarvoiltaan 5 euron juhlarahojen sarjaa. Rahalla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

  Suomalaisuutta symboloivilla kansallismaisemilla on yleisesti tunnustettu merkitys kansallisessa kulttuurissa, historiassa ja luontokuvassa. Suomen Rahapaja julkaisee perusmetallisen juhlarahasarjan suomalaisista kansallismaisemista.

  Suomalaiset äänestivät juhlarahoihin yhdeksän suosituinta kansallismaisemaa kesällä 2017 Suomen Rahapajan koordinoimassa verkkoäänestyksessä. Sarjan kahdeksannen juhlarahan tunnuspuoli kuvaa Porvoonjokilaaksoa ja Vanhaa Porvoota, ja arvopuolelle on lyöty kuva Suomen kartasta. Juhlarahan ilmeen ovat suunnitelleet Erkki Vainio ja Mari Metso Hannu Vallaksen ottaman valokuvan perusteella.

  Juhlarahan toimitukset alkavat julkaisupäivänä 2.10.2018.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  unc

  Vuosileima

  2018

  Lyöntimäärä

  15000.00

  Julkaisupäivä

  2.10.2018

 • Suunnittelija +

  Erkki Vainio

  Mari Metso