Suomalainen tango -juhlaraha 10 €, proof

38,00 

83 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 20684 Osasto:
 • Kuvaus +

  Suomalainen tango -juhlaraha on lahja ja muisto tangon ja iskelmämusiikin ystävälle. Juhlaraha kunnioittaa suomalaista tangokulttuuria ja se kuuluu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaan.

  Juhlarahan ilme rakentui juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä. Suomalaiset äänestivät suosikkitangoksi ylivoimaisella äänimäärällä Unto Monosen säveltämän Satumaan. Suomen Rahapajan pääsuunnittelija Erkki Vainio muotoili juhlarahalle kasvot Satumaan nuottien laineilla. Suomalainen tango -juhlarahalla on Avainlippu merkkinä siitä, että juhlarahat ovat kotimaista työtä.

  Nimellisarvoltaan 10 euroa oleva juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja Suomi 100 –teemaa muistavaan juhlaraharasiaan. Rasiassa kerrotaan myös juhlarahan tekniset tiedot.

  Hopeisen 10 euron Suomalainen tango -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 10 000 kpl, joista 100 on numeroitu. Numerointi on rahan arvopuolella ja numeroidut rahat on sekoitettu satunnaisesti lyöntimäärään.

  Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla valmistama hopearaha on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa. Juhlarahalla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

  Suomalainen tango -juhlaraha on esillä Seinäjoen Tangomarkkinoilla heinäkuussa. Tutustu Tangomarkkinoiden verkkosivuihin täällä.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  10.00 €

  Metalli

  Ag500

  Materiaali

  Hopea

  Halkaisija

  28.50 mm

  Paino

  10 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2017

  Lyöntimäärä

  10000.00

  Julkaisupäivä

  15.6.2017

 • Suunnittelija +

  Erkki Vainio