Suomalainen luonto -juhlaraha 10 €, proof

38,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 20787 Osasto:
 • Kuvaus +

  Suomalainen luonto -juhlaraha kunnioittaa suomalaista luontoa ja se kuuluu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi100-ohjelmaan. Juhlaraha sai ilmeensä Vuoden Luontokuva -kilpailun Sininen ja valkoinen -erikoissarjan voittajavalokuvasta.

  Harmajan majakkasaaren täysikuu, oksaltaan maailmaa katsova varis – Suomalainen luonto -juhlaraha sai ilmeensä Vuoden Luontokuva -kilpailun Sininen ja valkoinen -erikoissarjan voittajavalokuvan perusteella. Voittajavalokuvan on ottanut Kari Auvinen.

  Varis symboloi nykyaikaista suomalaisuutta –  arkinen varis on älykäs lintu, joka reagoi uusiin tilanteisiin joustavasti. Voittajakuva on kahden valokuvan yhdistelmä kilpailun sääntöjen mukaisesti.

  Nimellisarvoltaan 10 euroa oleva juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja juhlaraharasiaan. Rasiassa kerrotaan myös juhlarahan tekniset tiedot.

  Hopeisen 10 euron Suomalainen luonto -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 10 000 kpl, joista 100 on numeroitu. Numerointi on rahan arvopuolella ja numeroidut rahat on sekoitettu satunnaisesti lyöntimäärään.

  Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla valmistama hopearaha on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa. Juhlarahalla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

  Suomalainen luonto -juhlaraha on esillä Suomen luonnonvalokuvaajat ry:n järjestämässä Vuoden luontokuva -gaalassa lokakuussa 2017. Tutustu yhdistyksen verkkosivuihin täällä.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  10.00 €

  Metalli

  Ag500

  Materiaali

  Hopea

  Halkaisija

  28.50 mm

  Paino

  10 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2017

  Lyöntimäärä

  10000.00

  Julkaisupäivä

  18.9.2017

 • Suunnittelija +

  Kari Auvinen