Saamelaiskulttuuri numeroitu 20 € proof -juhlaraha lasisessa vitriinissä

102,00 

8 varastossa

tuotetunnus (SKU) 20933 Osasto:
 • Kuvaus +

  Tarjoamme verkkokaupassa Saamelaiskulttuuri -juhlarahoja myös numeroituina. 20 € -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 4 000 kpl, joista 100 on numeroitu. Numeroidut juhlarahat toimitetaan tilausjärjestyksessä alkaen numerosta kaksi.

  Saamelaiskulttuurin kunniaksi julkaistaan juhlaraha, joka kuvaa saamelaisten erityistä luontosuhdetta. Saamelaisten perinteinen alue Sápmi ulottuu neljän valtion alueelle. Suomessa asuu noin 10 000 saamelaista.

  Juhlarahan arvopuoli muistuttaa auringon voimasta rytmittää saamelaisten vuotta. Saamelaiset ovat auringon lapsia – yhä edelleen saamelaisia liikuttaa se hetki kun auringon ensisäteet näkyvät pitkän, pimeän kaamoksen jälkeen.

  Saamelainen kalastuskulttuuri elää ja juhlarahan tunnuspuoli kuvaakin yhtä kalastuksen muotoa, juomustusta. Juhlarahan kolmiot toistuvat saamelaisten asuinympäristössä monin tavoin ja symboloivat esimerkiksi saamelaista kotakylää (siidaa). Juhlarahan on suunnitellut inarinsaamelainen Inka Kangasniemi.

  Numeroitu, nimellisarvoltaan 20 euroa oleva juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään kapseliin ja lasiseen Vitriiniin. Mukaan tulee myös rahan tekniset tiedot kertova aitoustodistus. Juhlarahan numero on lyöty rahan tunnuspuolelle.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  20.00 €

  Metalli

  Ag925

  Materiaali

  Hopea

  Halkaisija

  38.60 mm

  Paino

  25.5 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2018

  Lyöntimäärä

  100.00

  Julkaisupäivä

  6.2.2018

 • Suunnittelija +

  Inka Kangasniemi