Rahasarja 2017/I BU Kampela

29,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 20574 Osasto:
 • Kuvaus +

  Tilaa rahasarja kokoelmaan ja lahjaksi tai matkamuistoksi! Vuoden 2017 ensimmäinen rahasarja muistaa Itämeressäkin uiskentelevaa kampelaa. Rahasarja jatkaa edellisvuonna alkanutta Itämeren kalat -teemaa.

  Rahasarja 2017/I sisältää Suomen vuoden 2017 metalliset käyttörahat himmeäkiiltoisina ja se on Suomen Rahapajan toinen Itämeren kalat -teemainen rahasarja. Rahasarjan keskellä on kampela-aiheinen mitali.

  Kampela Platichthys flesus

  Kampelat ovat litteitä ja soikean levymäisiä kaloja, jotka sietävät merikaloiksi vähäsuolaista, jopa makeaakin vettä. Itämeressä uivat kampela, piikkikampela ja punakampela, mutta Itämeren rehevöityminen voi pienentää rannikon kampelakantoja.

  Kampelan hidaskasvuisuuteen rannikolla vaikuttaa vähäsuolainen vesi, jossa elävät kampelat joutuvat käyttämään runsaasti energiaa oikean nestetasapainon säilyttämiseksi. Kansainvälisesti kampela tunnetaan maukkaana kalana.

  Suomalaiset pyytävät kampeloita lähinnä sivusaaliina, mutta erityisesti Suomen saaristossa vierailevat voivat nauttia paikallisena herkkuna esimerkiksi savustettua kampelaa.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  3.88 €

  Metalli

  Ni/Teräs – Ni/Steel

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  8 g

  Laatu

  BU

  Vuosileima

  2017

  Lyöntimäärä

  10000.00

  Julkaisupäivä

  16.1.2017