Proof-rahasarja 2018

93,80 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 21156 Osasto:
 • Kuvaus +

  Proof-rahasarja 2018 kokoaa yhteen kaikki Suomen metalliset käyttörahat peilikiiltoisiksi viimeisteltyinä.

  Uudistunut rahasarja on pakattu suomalaisen Puusepänliike Wooden Oy:n valmistamaan koivuvaneriseen kehykseen. Kehyksen ympärillä on rahasarjan tarinan ja tekniset tiedot kertova vyöte. 

  Rahasarja sisältää kymmenen proof-laatuista eli peilikiiltoista metallirahaa, mukaan lukien vuoden molemmat kahden euron erikoisrahat. Näistä ensimmäisenä julkaistiin Suomalaiset kansallismaisemat Koli, ja toisena Suomalainen saunakulttuuri.

  Vuoden ensimmäisellä kahden euron erikoisrahalla on sama ilme kuin Suomalaiset kansallismaisemat -rahasarjan avaavalla, nimellisarvoltaan viiden euron Suomalaiset kansallismaisemat Koli -juhlarahalla. Suomalaiset äänestivät juhlarahoihin yhdeksän suosituinta kansallismaisemaa kesällä 2017 Suomen Rahapajan koordinoimassa verkkoäänestyksessä. Kolin kansallispuisto sai äänestyksessä eniten ääniä.

  Suomalainen saunakulttuuri on vuoden 2018 toinen 2 euron erikoisraha. Se kunnioittaa saunakulttuuria kuvaten tunnuspuolellaan monelle suomalaiselle läheistä mökkisaunamaisemaa. Kahden euron erikoisrahan ilmeen on suunnitellut Erkki Vainio.

  Rahasarjojen myynti alkaa verkkokaupassa 15.10. klo 9.00 – ole ajoissa!
  Toimitukset alkavat julkaisupäivänä 5.11.

   

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  7.88 €

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2018

  Lyöntimäärä

  1000.00

  Julkaisupäivä

  5.11.2018