Pohjolan luonto – Vedet, peilikiiltoinen laatu

22,00 

49 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 17596 Osasto:
 • Kuvaus +

  Vedet-juhlaraha kruunaa kokoelman. Vedet-juhlaraha on viimeinen Pohjolan luonto -sarjassa julkaistavista rahoista. Suuren suosion saaneessa sarjassa lyötiin yhteensä kuusi juhlarahaa.

  Peilikiiltoinen juhlaraha on näyttävä lahja, sillä peilikiiltoinen juhlaraha on pakattu rahaa suojaavaan läpinäkyvään pilleriin, sekä Suomen Rahapajan tunnuksella varustettuun kangaspussiin. Kertomus rahan tarinasta säilyy mukana, sillä pussin mukana tulee rahan tarinan ja tekniset tiedot kertova aitoustodistus.

  Suolaista ja makeaa

  Pohjoiset vesistömme ovat poikkeuksellinen sekoitus merta ja järviä, talvisen jään peittämää ulappaa ja kesän poikueita kuhisevaa rantaa. Vesistöjen ekosysteemit ovat usein herkkiä, ja yksittäinen laji voi olla kokonaisuudelle korvaamaton.

  Yksi tällainen on juhlarahaan kuvattu rakkolevä, joka tarjoaa suojaa ja ravintoa lukuisille Itämeren eliöille. Rakkolevän yläpuolella uiskenteleva korvameduusa on merten kosmopoliitti, sillä niitä elää lähes kaikissa maailman merissä. Suomenlahdella ja Saaristomerellä korvameduusat ovat yleinen näky etenkin syksyisin.

  Rahan tunnuspuoli kuvaa veden pinnan alaista elämää. Keskellä tunnuspuolta on korvameduusa ja sen alapuolella on rakkolevää.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  7000.00

  Julkaisupäivä

  2.7.2014

 • Suunnittelija +

  Reijo Paavilainen