Pohjolan luonto – Vedet, peilikiiltoinen laatu

22,00 

60 varastossa

tuotetunnus (SKU) 17596 Osasto:
 • Kuvaus +

  Vedet-juhlaraha kruunaa kokoelman. Peilikiiltoisena juhlaraha pääsee oikeuksiinsa ja säilyy kauniisti läpinäkyvässä muovikuoressa, ”kapselissa”.

  Vedet-juhlaraha on viimeinen Pohjolan luonto -sarjassa julkaistavista rahoista. Suuren suosion saaneessa sarjassa lyötiin yhteensä kuusi juhlarahaa.

  Peilikiiltoinen juhlaraha on näyttävä pakattu kapselissa Suomen Rahapajan tunnuksella varustettuun kangaspussiin. Pussin mukana tulee rahan tarinan ja tekniset tiedot kertova aitoustodistus.

  Suolaista ja makeaa

  Pohjoiset vesistömme ovat poikkeuksellinen sekoitus merta ja järviä, talvisen jään peittämää ulappaa ja kesän poikueita kuhisevaa rantaa. Vesistöjen ekosysteemit ovat usein herkkiä, ja yksittäinen laji voi olla kokonaisuudelle korvaamaton.

  Yksi tällainen on juhlarahaan kuvattu rakkolevä, joka tarjoaa suojaa ja ravintoa lukuisille Itämeren eliöille. Rakkolevän yläpuolella uiskenteleva korvameduusa on merten kosmopoliitti, sillä niitä elää lähes kaikissa maailman merissä. Suomenlahdella ja Saaristomerellä korvameduusat ovat yleinen näky etenkin syks

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  7000.00

  Julkaisupäivä

  2.7.2014

 • Suunnittelija +

  Reijo Paavilainen