Pohjolan luonto – Vedet 5 € UNC 100

620,00 

9 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 17590 Osasto:
 • Kuvaus +

  Vedet-juhlaraha on tyylikäs täydennys kokoelmaan. Vedet -rahoja tarjotaan myös läpinäkyvässä pussissa, johon on pakattu 100 kappaletta tehdaslaatuisia (unc) kolikoita. Rahat valmistetaan sarjatuotantona käyttörahakoneilla.

  Vedet-juhlaraha on viimeinen Pohjolan luonto -sarjassa julkaistavista rahoista. Suuren suosion saaneessa sarjassa lyötiin yhteensä kuusi juhlarahaa.

  Suolaista ja makeaa

  Pohjoiset vesistömme ovat poikkeuksellinen sekoitus merta ja järviä, talvisen jään peittämää ulappaa ja kesän poikueita kuhisevaa rantaa. Vesistöjen ekosysteemit ovat usein herkkiä, ja yksittäinen laji voi olla kokonaisuudelle korvaamaton.

  Yksi tällainen on juhlarahaan kuvattu rakkolevä, joka tarjoaa suojaa ja ravintoa lukuisille Itämeren eliöille. Rakkolevän yläpuolella uiskenteleva korvameduusa on merten kosmopoliitti, sillä niitä elää lähes kaikissa maailman merissä. Suomenlahdella ja Saaristomerellä korvameduusat ovat yleinen näky etenkin syksyisin.

  Rahan tunnuspuoli kuvaa veden pinnan alaista elämää. Keskellä tunnuspuolta on korvameduusa ja sen alapuolella on rakkolevää.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  unc

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  50000.00

  Julkaisupäivä

  2.7.2014

 • Suunnittelija +

  Reijo Paavilainen