Pohjolan luonto – Erämaa 10 kpl/pussi, tehdaslaatu

62,00 

5 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 17585 Osasto:
 • Kuvaus +

  Erämaan viehätys ei katoa. 

  Erämaan kauneuden ikuistava juhlaraha on hieno lahja ja keräilykokoelman täydennys. Pohjoisen erämaan kunniaksi lyöty juhlaraha muistuttaa havumetsiemme taianomaisesta kauneudesta.

  Pohjola kuuluu pohjoista pallonpuoliskoa kiertävään havupuuvyöhykkeeseen -taigaan. Eränkävijöiden ja muiden pohjolan asukkien sielunmaisema inspiroi vuodenajasta toiseen, sillä sen ulkomuoto vaihtelee vitivalkoisista hangista ruska-ajan väriloistoon.

  Juhlarahan kuvapuolella on havupuuvyöhykkeen tunnetuimman puun, männyn havuja. Männyn sopeutumiskyky hakee vertaistaan, sillä se säilyttää neulasensa läpi pitkän talven. Metsäpaloilta mänty suojautuu paksun, kilpikonnamaisen kaarnansa turvaan.

  Lahjaksi viimeistelty, näyttävä juhlaraha

  Suomen Rahapaja valmistaa Pohjolan luonto Erämaa -juhlarahasta peilikiiltoisen, viimeistellyn version ja tehdaslaatuisen version.

  Peilikiiltoinen juhlaraha on näyttävä lahja, sillä jokainen peilikiiltoinen juhlaraha on pakattu rahaa suojaavaan läpinäkyvään muovikuoreen, ”pilleriin”, sekä Suomen Rahapajan tunnuksella varustettuun kangaspussiin. Kertomus rahan tarinasta säilyy mukana, sillä pussin kanssa tulee rahan tarinan ja tekniset tiedot kertova aitoustodistus.

  Juhlarahoja tarjotaan myös tehdaslaatuisina 10 kappaletta rahoja sisältävissä Suomen Rahapajan tunnuksella varustetuissa pusseissa. Pussillisesta luontojuhlarahoja saat hauskoja lahjoja tai kiintoisan täydennyksen omaan kokoelmaan.

  Viides palkitun Pohjolan luonto -sarjan raha

  Erämaa on viides julkaistava raha kansainvälistä arvostusta keränneessä Pohjolan luonto -sarjassa. Suomen Rahapajan Pohjoismainen luonto -rahasarja palkittiin ”Vuoden rahasarjana” kansainvälisessä juhlarahakilpailussa Venäjällä syyskuussa 2013.

  Suomen Rahapaja on julkaissut vuosina 2012-2013 Pohjolan luonto -rahasarjassa juhlarahat Kesä, Kasvisto, Eläimistö ja Talvi.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  unc

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  50000.00

  Julkaisupäivä

  17.2.2014

 • Suunnittelija +

  Reijo Paavilainen