Maakuntien eläimet – Varsinais-Suomi, rahapussi

62,00 

2 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 17680 Osasto:
 • Kuvaus +

  Tilaa muistoksi, lahjaksi ja kokoelmaan rahapussi, jossa on 10 kappaletta Varsinais-Suomen Kettu-juhlarahoja.   Nimellisarvoltaan viiden euron maakuntaraha kuvaa kettua Turun linnan edessä. Juhlarahan arvopuolella on Varsinais-Suomen historiallinen vaakuna.

  Suomen Rahapajan tunnuksella varustetun pussukan on valmistanut design-yritys Globe Hope kierrätysmateriaalista.
  Kettu-juhlaraha kuuluu Maakuntien eläimet -rahasarjaan, joka on kolmas Suomen historiallisia maakuntia muistava rahasarja. Suomen Rahapajan vuonna 2010 julkaisemassa Varsinais-Suomen ensimmäisessä maakuntarahassa muistettiin maakunnan perinteikästä ja korkealaatuista puunveistokulttuuria ja siinä oli kuvattuna Ruskon kousa. Maakuntien rakennukset -rahasarjassa vuonna 2013 Varsinais-Suomi sai Turun tuomiokirkkoa muistavan juhlarahan.

  Viekas kettu

  Varsinais-Suomen tunnuseläin kettu on kuvattu monissa saduissa ja kansantarinoissa viekkaaksi. Kettu on hyvä sopeutumaan, eikä vaadi liikaa elinympäristönsä tai ruokansa suhteen. Kettuja on metsästetty paljon, mutta kuitenkin kettu on yleinen koko Suomessa. Älykkäänä ja oppimiskykyisenä eläimenä kettu on selvinnyt eri ympäristöissä metsästyksestä huolimatta.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  unc

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  35000.00

  Julkaisupäivä

  29.9.2014

 • Suunnittelija +

  Nora Tapper