Maakuntien eläimet – Savo, unc

10,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 17706 Osasto:
 • Kuvaus +

  Kuikka on savolaisten oma tunnuslintu, mitä kunnioitetaan juhlarahalla. Tarjoamme kuikkajuhlarahoja vain 500 kappaletta tehdaslaatuisina pakattuna aitoustodistukseen. Osta kuikkarahasi verkkokaupastamme.

  Savolaisten juhlaraha kuvaa lainehtivassa, savolaisessa järvessä uivaa kuikkaa, jonka taustalla horisontissa näkyy saari. Juhlarahan arvopuolelle on lyöty Savon historiallinen vaakuna.

  Tehdaslaatuinen (unc-laatu) kuikkajuhlaraha on pakattu rahan tarinan kertovaan, numeroituun aitoustodistukseen. Tehdaslaatuiset rahat valmistetaan sarjatuotantona käyttörahatuotannon leimakoneilla.

  Savolainen kuikkajuhlaraha kuuluu Maakuntien eläimet -rahasarjaan, joka on kolmas Suomen historiallisia maakuntia muistava rahasarja.  Vuonna 2013 savolaisten rahassa muistettiin Olavinlinnaa ja vuonna 2011 perinteistä savolaista elinkeinoa, kaskiviljelyä.

  Kuikka on tarujen lintu

  Savolaisten oma lintu kuikka on tuttu näky karuilla, kirkasvetisillä järvillä. Mestariuimari kuikka on taitava kalastaja, joka viihtyy maalla ainoastaan pesintäaikana.

  Suomalaisille kuikka on myös tarujen ja myyttien lintu, alkulintu. Kuikan kantaisiä on fossiililöytöjen perusteella ollut olemassa jo 40 miljoona vuotta sitten.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  unc

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  35000.00

  Julkaisupäivä

  27.5.2014

 • Suunnittelija +

  Nora Tapper

  Erkki Vainio