Maakuntien eläimet – Savo, proof

22,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 17644 Osasto:
 • Kuvaus +

  Kuikka on savolaisten oma lintu. Peilikiiltoisessa kuikkarahassa savolaisuus pääsee oikeuksiinsa. Tilaa kokoelmaasi, lahjaksi ja muistoksi savolainen juhlaraha viimeisteltynä sitä suojaavassa, rahan tarinan kertovassa pakkauksessa.

  Savolaisten juhlaraha kuvaa lainehtivassa, savolaisessa järvessä uivaa kuikkaa, jonka taustalla horisontissa näkyy saari. Juhlarahan arvopuolelle on lyöty Savon historiallinen vaakuna.

  Peilikiiltoisena (proof-laatuisena) kuikkaraha on kaunein. Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan koteloon.  Pakkauksessaan raha säilyy kauniisti kokoelmassa tai muistona sukupolvelta toiselle.

  Näyttävä juhlaraha kuuluu Maakuntien eläimet -rahasarjaan, joka on kolmas Suomen historiallisia maakuntia muistava rahasarja.  Vuonna 2013 savolaisten rahassa muistettiin Olavinlinnaa ja vuonna 2011 perinteistä savolaista elinkeinoa, kaskiviljelyä.

  Kuikka on tarujen lintu

  Savolaisten oma lintu kuikka on tuttu näky karuilla, kirkasvetisillä järvillä. Mestariuimari kuikka on taitava kalastaja, joka viihtyy maalla ainoastaan pesintäaikana.

  Suomalaisille kuikka on myös tarujen ja myyttien lintu, alkulintu. Kuikan kantaisiä on fossiililöytöjen perusteella ollut olemassa jo 40 miljoona vuotta sitten.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  10000.00

  Julkaisupäivä

  27.5.2014

 • Suunnittelija +

  Nora Tapper

  Erkki Vainio