Maakuntien eläimet – Ahvenanmaa, rahapussi

62,00 

18 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 17679 Osasto:
 • Kuvaus +

  Merikotka on ikuistettu juhlarahaan. Kerää ahvenanmaalaiset vitoset ja tilaa rahapussi, jossa on 10 kappaletta Ahvenanmaan Merikotka-juhlarahoja.

  Nimellisarvoltaan viiden euron maakuntaraha kuvaa merikotkaa pesässään. Juhlarahan arvopuolella on Ahvenanmaan historiallinen vaakuna.

  Kierrätysmateriaalista valmistettu, Suomen Rahapajan tunnuksella varustettu rahapussi sisältää 10 kappaletta tehdaslaatuisia Merikotka-vitosia.

  Kaunis juhlaraha kuuluu Maakuntien eläimet -rahasarjaan, joka on kolmas Suomen historiallisia maakuntia muistava rahasarja. Suomen Rahapajan vuonna 2011 julkaisemassa Ahvenanmaan ensimmäisessä maakuntarahassa muistettiin kalastusta, perinteistä paikallista elinkeinoa. Maakuntien rakennukset -rahasarjassa vuonna 2013 Ahvenanmaa sai Sälskärin majakkaa muistavan juhlarahan.

  Upea merikotka

  Ahvenanmaan tunnuslintu merikotka on vaikuttava näky liidellessään taivaalla, sillä sen siipien väli voi olla jopa yli kaksi metriä.

  Ylväs merikotka on Suomessa rauhoitettu ja se on yksi onnistuneen luonnonsuojelun symboleista. Merikotkakanta taantui 1800-luvun lopulla ja laji kävi lopulta Suomessa sukupuuton partaalla, kunnes kanta saatiin elpymään uudestaan.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  unc

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  35000.00

  Julkaisupäivä

  18.8.2014

 • Suunnittelija +

  Erkki Vainio