Maakuntien eläimet – Ahvenanmaa, proof

22,00 

17 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 17697 Osasto:
 • Kuvaus +

  Juhlaraha säilyy muistona kauneimpana peilikiiltoisena. Tilaa kokoelmaasi, lahjaksi ja muistoksi Ahvenanmaan Merikotka-juhlaraha viimeisteltynä sitä suojaavassa, rahan tarinan kertovassa pakkauksessa.

  Peilikiiltoisena (proof-laatuisena) Ahvenanmaan merikotkaa muistava juhlaraha on kaunein. Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan koteloon.  Pakkauksessaan raha kestää aikaa parhaiten kokoelmassa ja muistona.

  Nimellisarvoltaan viiden euron maakuntaraha kuvaa merikotkaa pesässään. Juhlarahan arvopuolella on Ahvenanmaan historiallinen vaakuna.

  Kaunis juhlaraha kuuluu Maakuntien eläimet -rahasarjaan, joka on kolmas Suomen historiallisia maakuntia muistava rahasarja. Suomen Rahapajan vuonna 2011 julkaisemassa Ahvenanmaan ensimmäisessä maakuntarahassa muistettiin kalastusta, perinteistä paikallista elinkeinoa. Maakuntien rakennukset -rahasarjassa vuonna 2013 Ahvenanmaa sai Sälskärin majakkaa muistavan juhlarahan.

  Upea merikotka

  Ahvenanmaan tunnuslintu merikotka on vaikuttava näky liidellessään taivaalla, sillä sen siipien väli voi olla jopa yli kaksi metriä.

  Ylväs merikotka on Suomessa rauhoitettu ja se on yksi onnistuneen luonnonsuojelun symboleista. Merikotkakanta taantui 1800-luvun lopulla ja laji kävi lopulta Suomessa sukupuuton partaalla, kunnes kanta saatiin elpymään uudestaan.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  5.00 €

  Metalli

  CuAl6Ni2, CuNi25

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  9.8 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  10000.00

  Julkaisupäivä

  18.8.2014

 • Suunnittelija +

  Nora Tapper

  Erkki Vainio