Lukutaito 20 € pahvipakkauksessa

61,00 

12 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 17634 Osasto: Avainsana tuotteelle
 • Kuvaus +

  Lukutaidon juhlaraha on lahja vastavalmistuneelle ja kaunis täydennys kokoelmaan. Suomen Rahapajan upea eettinen juhlaraha kertoo erilaisten lukijoiden tärkeydestä meille. Tilaa kaunis juhlaraha omaksi tai läheisesi iloksi.

  Symbolit, pistekirjoitus, nuotit – kerromme tarinamme monilla merkeillä ajasta toiseen. Lukutaito on ihmisoikeus, sillä merkkien avulla kehitämme itseämme, rakennamme sukupuolten välistä tasa-arvoa, kestävää rauhaa ja demokratiaa. Suomessa vietetään opetusministeriön tukemaa monipuolisten lukutaitojen teemavuotta vuonna 2014.

  Lukutaito -juhlaraha on kuudes Suomen Rahapajan Eettiset juhlarahat -sarjassa ilmestyneistä rahoista. Sarjassa ensimmäisenä ilmestynyt Rauha ja turvallisuus -juhlaraha on loppuunmyyty Suomen Rahapajalta. Tutustu juhlarahan asetukseen täällä http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20140290

  Jokaisen lukijan raha

  Lukutaidon juhlarahaan on ikuistettu erilaisia merkkejä, joilla ihmiset ovat viestineet kautta aikojen. Rahojen tunnuspuolella merkit on koostettu toisiaan kiertäviksi ympyröiksi, joista sisimpänä on äärettömyyden symboli. Sitä ympäröi nollista ja ykkösistä muodostuva binäärimerkkiympyrä, jota seuraa nuoteista koostuva ympyrä. Seuraavassa ympyrässä on pistekirjoitusta.

  Uloimmassa ympyrässä on teksti LUKUTAITO 2014. Ruotsinkielinen teksti LÄSFÄRDIGHET on rahan kulutusreunassa. Juhlarahojen arvopuolella on ympyrän muotoon aseteltuja kalliomaalauskuvioita. Teksti SUOMI FINLAND sekä arvomerkintä 20€ tai 10€ kiertää rahan ympäri sen kehällä.

  Lahja ja osa kokoelmaa

  Suomen Rahapaja tarjoaa Lukutaito -juhlarahasta kaksi versiota. Nimellisarvoltaan 10 euroa oleva juhlaraha on pakattu upeaan lahjapakkaukseen. Nimellisarvoltaan 20 euroa oleva juhlaraha tarjotaan kierrätettävässä pahvipakkauksessa.

  Verkkokauppaan rekisteröityneille jälleenmyyjillemme tarjoamme juhlarahoja 10 kappaleen tukkupakkauksissa jälleenmyyjähinnoilla.

  Nimellisarvoltaan 20 euron juhlarahasta on lyöty myös numeroitu 100 kappaleen erikoiserä juhlarahoja. Yhden numeroidun juhlarahan hinta on 100 euroa.

   

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  20.00 €

  Metalli

  Ag925

  Materiaali

  Hopea

  Halkaisija

  38.60 mm

  Paino

  25.5 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  5000.00

  Julkaisupäivä

  28.4.2014

 • Suunnittelija +

  Pertti Mäkinen