Karl Fazer ja suomalaisuus -juhlaraha 10 €, proof

38,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 20163 Osasto:
 • Kuvaus +

  Tilaa Karl Fazerin 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lyöty hopeinen juhlaraha omaan kokoelmaasi, muistoksi tai lahjaksi.

  Karl Fazer ja suomalaisuus –juhlaraha lyödään suomalaisen makeisteollisuuden uranuurtaja Karl Fazerin syntymän 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Juhlarahan arvopuolella on kuvattuna kaakaopuun hedelmät. Karl Fazer oli myös suuri luonnonystävä ja lintuharrastaja, mistä kertoo peltopyyn höyhenpeitekuviointi juhlarahan tunnuspuolella. Juhlarahan on suunnitellut Kirsti Doukas..

  Hopeisen 10 euron Karl Fazer ja suomalaisuus -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 10 000 kpl, joista 150 on numeroitu. Numerointi on rahan arvopuolella ja numeroidut rahat on sekoitettu satunnaisesti lyöntimäärään. Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty Karl Fazer ja suomalaisuus -juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan lahjarasiaan. Karl Fazer ja suomalaisuus -juhlarahoilla on Avainlippu-tunnus.

  Karl Fazerin nimi on yhä suomalaisten huulilla

  Karl Fazer (1866-1932) oli ulkomailla kouluttautunut kondiittorimestari ja suomalaisen makeisvalmistuksen uranuurtaja. Karl Fazer oli edistyksellinen monessakin suhteessa: hän suhtautui intohimolla paitsi tuotteiden laatuun, myös tuotteiden pakkaamiseen ja mainontaan sekä asiakaspalveluun. Fazerin käynnistämä kahvila- ja konditoriatoiminta oli suosittua, ja siitä tuli osa helsinkiläistä kulttuurielämää. Helsingin Kluuvikatu 3:n konditorialiike on avattu v. 1891 ja se on yhä toiminnassa. Makeisten tehdasmaiseen valmistuksen Fazer käynnisti v. 1897.

  Karl Fazer oli myös suuri luonnonystävä ja lintuharrastaja. Fazerin rakkaus lintuihin näkyy myös Kirsti Doukasin suunnitteleman juhlarahan tunnuspuolen höyhenkuvioinnissa. Fazerin syntymästä tulee v. 2016 kuluneeksi 150 vuotta.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  10.00 €

  Metalli

  Ag500

  Materiaali

  Hopea

  Halkaisija

  28.50 mm

  Paino

  10 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2016

  Lyöntimäärä

  10000

  Julkaisupäivä

  28.1.2016

 • Suunnittelija +

  Kirsti Doukas