Hemulin rahasarja

31,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 17465 Osasto:
 • Kuvaus +

  Järjestystä rakastava Hemuli on jokaisen keräilijän maskotti, joka ei luovuta, ennen kuin kokoelma on täydellinen. Tove Janssonin kunniaksi valmistettu Hemulin rahasarja sisältää Suomen vuoden 2014 metalliset käyttörahat himmeäkiiltoisina sekä Tove Janssonia muistavan mitalin.

  Meren ja Yksinäisten vuorten välissä sijaitsee Muumilaakso, jonka asukkaista löydämme aina sen, johon samaistua. Kukapa ei löytäisi jotain tuttua vuorilla yksinäisenä vaeltavasta Möröstä tai neuvokkaasta ja hiukan turhamaisesta Niiskuneidistä.

  Keräilijän maskotti Muumilaakson asukkaista on Hemuli.

  Erikoiset kasvit, kiiltävät postimerkit – Hemuli löytää aina uutta kerättävää. Keräilystä on tullut Hemulille niin tärkeä harrastus, ettei hän ehdi ajatella muuta. Hemuli on ollut muumien ystäville tuttu pitkään, sillä Hemuli esiintyy jo ensimmäisessä muumikirjassa ”Muumit ja suuri tuhotulva” vuodelta 1945.

  Muumien maailman luonut kuvataiteilija Tove Jansson on yksi maailman tunnetuimmista ja rakastetuimmista suomalaisista kirjailijoista. Tove Janssonin syntymästä on kulunut 100 vuotta vuonna 2014.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  3.88 €

  Metalli

  Ni/Teräs – Ni/Steel

  Halkaisija

  27.25 mm

  Paino

  8 g

  Laatu

  BU

  Vuosileima

  2014

  Lyöntimäärä

  30000.00

  Julkaisupäivä

  5.2.2014

 • Suunnittelija +

  Erkki Vainio