Georg Henrik von Wright -erikoisraha, proof

24,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 20353 Osasto:
 • Kuvaus +

  Tilaa kahden euron erikoisrahasi viimeisteltynä ja peilikiiltoisena (proof) suoraan verkkokaupasta. Vuoden 2016 toinen Suomen kahden euron erikoisraha on omistettu Georg Henrik von Wrightille, joka on yksi kaikkien aikojen suurimpia suomalaisia filosofeja.

  Kahden euron erikoisrahan tunnuspuolella on antiikin ajan doorilainen pylväs, mikä kertoo von Wrightin nuoruuden ajan innoituksesta antiikkiin, sekä tammen oksa voiman ja viisauden symbolina.

  Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty erikoisraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja juhlavaan rasiaan. Erikoisrahan mukana tulee aitoustodistus, jossa kerrotaan rahan tekniset tiedot ja tarina.

  Suuren ajattelijan kunniaksi

  Georg Henrik von Wright (1916-2003) muistetaan avarakatseisena ja monipuolisena filosofina ja yhteiskunnallisena ajattelijana, joka toimi Helsingin yliopiston professuurin lisäksi Ludwig Wittgensteinin jälkeen professorina Cambridgen yliopistossa.

  Von Wrightin uraauurtavat logiikan, tieteenfilosofian ja teon teorian tutkimukset nostivat suomalaisen filosofian kansainväliseen arvostukseen. 1900-luvun merkittävimmäksi suomalaiseksi filosofiksi arvostettu von Wright otti harkitusti kantaa moniin ajan ilmiöihin ja tuli tutuksi suomalaisille myös televisiosta, lehdistä ja rauhanmarsseilta. Vuonna 2016 on kulunut 100 vuotta von Wrightin syntymästä ja Suomi muistaa suurta ajattelijaa erikoisrahalla.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  2.00 €

  Metalli

  CuNi25, CuZn20Ni5/Ni

  Materiaali

  Perusmetalli

  Halkaisija

  25.75 mm

  Paino

  8.5 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2016

  Lyöntimäärä
  Julkaisupäivä

  17.10.2016

 • Suunnittelija +

  Nora Tapper